Donald Trump își lansează World Liberty Financial, o platformă de criptomenede misterioasă

Donald Trump își lansează World Liberty Financial, o platformă de criptomenede misterioasă
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 16:22

Donald Trump, asociat cu fiii săi și antreprenori, a lansat o nouă platformă de criptomonede care să concureze cu instituțiile financiare tradiționale, relatează AFP.

World Liberty Financial intenționează să propună mai multe servicii bazate pe așa-zisa finanțare descentralizată, un mecanism care nu mai folosește un intermediar, de exemplu o bancă, pentru a efectua tranzacții cu terți, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Primăria București testează o metodă modernă de combatere a țânțarilor: Cu drone CITEȘTE ȘI Primăria București testează o metodă modernă de combatere a țânțarilor: Cu drone
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Finanțarea descentralizară (DeFi) are la bază tehnologia ”blockchain”, care ține un registru teoretic inviolabil al tranzacțiilor, care poate fi consultat de oricine.

World Liberty Financial va permite să împrumuți criptomonede de la alți utilizatori și pe alți utilizatori, un serviciu pe care-l propun deja numeroase platforme, una dintre cele mai cunoscute fiind Aave.

STABLECOINS

Zachary Folkman și Chase Herro, forța motrice a proiectului, antreprenori cunoscuți în criptomonede, au anunțat că platforma va folosi mai ales ”stablecoin”, susținte de o monedă tradițională, cel mai adesea dolarul.

Din această cauză, valoare lor este stabilă și nu sunt afectate de fluctuații, uneori brutale, care afectează majoritatea celorlalte devize digitale.

World Liberty Financial încearcă să atragă un număr cât mai mare de utilizatori de criptomonede ”nu pentru a-și asuma prea multe riscuri cu viitorul bitcoin, ci pentru a folosi stablecoin și a genera dobânzi sau a obține lichidități”, explică Zachary Folkman.

TRUMP, NOUL CAMPION AL WEB.3?

În al doilea caz, utilizatorul depune criptomonede ca garanție pentru a obține un împrumut de o valoare mai mare.

Proiectul prevede de asemenea vânzarea, la o dată ulterioară, a unor jetoane (”token”), care vor dreptul la participarea la guvernanța platformei și care nu vor putea fi vândute.

Majorarea cotei de participare a României la FMI, adoptată în primă etapă. Cine va suporta costurile. România - 10 acorduri cu FMI începând din 1991 CITEȘTE ȘI Majorarea cotei de participare a României la FMI, adoptată în primă etapă. Cine va suporta costurile. România - 10 acorduri cu FMI începând din 1991

Aproximativ 63% dintre acestea vor fi vândute publicului, anunță antreprenorul Corey Caplan, consilierul proiectului.

Niciun calendar al unei lansări online nu a fost comunicat imediat.

Donald Trump - ințial foarte critic cu criptomonedele, pe care le-a catalogat drept o ”înșelătorie” - și-a schimbat în mod radical poziția, iar în prezent de prezintă drept un campion al devizelor digitale.

El a promis, la o conferință a acestui sector, la sfârșitul lui iulie, la Nashville, în Tennessee, că în cazul în care va fi reales va fi ”președintele proinovație și probitcoin de care America are nevoie”.

Candidatul republican în alegerile prezidențiale din noiembrie se plasează astfel p o poziție contrară Guvernului Biden, considerat un susținător al unei reglementări stricte a sectorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
world liberty financial
criptomeneda