VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump

VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 08:07

Kamala Harris și Donald Trump și-au făcut apariția la dezbaterea găzduită de ABC News, o piatră de hotar în ceea ce a fost deja o cursă prezidențială tumultoasă. Vicepreședinta SUA s-a îndreptat către fostul președinte cu mâna întinsă și s-a recomandat: „Kamala Harris”. Trump a dat mâna cu ea, ceea ce nu făcuse la precedenta dezbatere pe care o avusese cu Joe Biden.

Cei doi concurenți s-au confruntat timp de 90 de minute la National Constitution Center din Philadelphia, cu ABC News gazdă și prezentatorii lor David Muir și Linsey Davis drept moderatori. Candidații democrat și republican s-au întâlnit să dezbată în timp ce sondajele indică o cursă strânsă între ei, în special în cele șapte state care se așteaptă să decidă câștigătorul, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
IULIUS anunță numele proiectului de reconversie și regenerare urbană de la Cluj-Napoca: RIVUS. Fostă platformă industrială redată orașului ca spațiu al comunității: concepte culturale, de timp liber și shopping în premieră națională CITEȘTE ȘI IULIUS anunță numele proiectului de reconversie și regenerare urbană de la Cluj-Napoca: RIVUS. Fostă platformă industrială redată orașului ca spațiu al comunității: concepte culturale, de timp liber și shopping în premieră națională
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

A fost prima dezbatere între Harris și Trump. Joe Biden și Trump s-au confruntat în iunie, dar președintele în funcție a avut o prestație atât de slabă, încât a provocat o prăbușire a numărului de susținători și a fost nevoit să se retragă.

Deși Kamala Harris a fost vicepreședintă din 2021, ea a acordat un singur interviu oficial de la lansarea campaniei sale prezidențiale, iar sondajele au indicat că alegătorii doresc să afle mai multe despre planurile sale, dacă va fi aleasă. Această dezbatere i-ar putea oferi ocazia de a face acest lucru, în timp ce Trump va avea șansa de a-și susține revenirea la Casa Albă.

Impresia generală după dezbatere a fost că actuala vicepreședintă a reușit să-i facă față cu brio impetuosului Donald Trump, un obișnuit al camerelor de filmare. Mulți au remarcat că în cele 90 de minute de dezbatere, Trump a evitat să o privească în ochi pe oponenta sa.

CE TREBUIE REȚINUT DIN DEZBATEREA TRUMP-HARRIS

Kamala Harris și Donald Trump și-au încrucișat spadele timp de o oră și jumătate, marți seara, pe ABC. A fost o dezbatere așteptată cu nerăbdare de milioane de americani, prima din campania Trump vs Harris, dar și prima întâlnire pe care au avut-o vreodată cei doi candidați, care nu s-au aflat niciodată până acum față în față.

Îmbrăcată într-un costum închis la culoare, democrata avea un singur obiectiv: să compenseze deficitul de notorietate față de Donald Trump, a cărui cotă de popularitate a stagnat în ultimele zile. Vicepreședinta a preluat inițiativa, prezentându-și programul pe fond și împingându-și adversarul spre limită. Afirmând că a „curățat mizeria” lăsată de miliardar, Kamala Harris a părut deseori dubitativă când s-a adresat rivalului său, reproșându-i că a răspândit o „țesătură de minciuni” despre avort și că a „insultat” femeile americane.

Trump nu și-a privit adversara în ochi decât pentru o secundă, atunci și-au strâns mâinile la intrarea în platoul ABC, la inițiativa Kamalei, care s-a îndreptat spre el cu mâna întinsă.

Cu privirea posomorâtă și o mină supărată, Donald Trump l-a jucat pe Donald Trump: referindu-se constant la programul lui Joe Biden, pe care democrata l-a „copiat”, el a acuzat-o - așa cum o face de săptămâni întregi - că este o „marxistă”, care vrea să „distrugă țesutul social al țării”, lăsând „milioane de oameni să intre în țară din închisori, instituții mintale și azile de nebuni”.

Inițial rezervat, miliardarul furtunos nu a rezistat mult timp atacurilor Kamalei Harris, mai ales când aceasta a spus despre campania lui Trump: „Oamenii încep să plece mai devreme de la întâlnirile sale, din epuizare și plictiseală”. A fost una dintre loviturile directe care l-au pus pe miliardar la colț.

În timp ce democrata a jucat pe cartea reunificării, republicanul a pictat un tablou sumbru al Statelor Unite, invocând „carnajul american” în privința căruia a avertizat în timpul învestirii sale din 2017. „Avem o națiune care moare”, a spus el.

Kamala Harris a avertizat publicul, la începutul dezbaterii, că adversarul său va insista pe știrile false. Și, într-adevăr, a fost greu să-i dovedească contrariul. Donald Trump a repetat acuzația falsă a taberei sale potrivit căreia imigranții haitieni mâncau „pisici și câini” într-un oraș din Ohio (nord-est). „În Springfield, (...) ei mănâncă animalele de companie ale oamenilor. Asta se întâmplă în țara noastră”, a declarat candidatul republican.

Aceeași eroare de apreciere a făcut-o și cu privire la criminalitate. Donald Trump a susținut că aceasta este în creștere în Statele Unite, spre deosebire de restul lumii. Greșit, i-a spus moderatorul David Muir, prezentator la ABC, care a precizat că, potrivit datelor FBI, criminalitatea a scăzut de fapt în ultimii ani.

Ostahie, Altex: Vânzările la 6 luni au crescut cu 6%, dar piața a crescut mai mult. Cu noua platformă IT, vom organiza mai bine sortimentele de produs la raft și vom putea ieși online pe noi piețe printr-o simplă apăsare de buton CITEȘTE ȘI Ostahie, Altex: Vânzările la 6 luni au crescut cu 6%, dar piața a crescut mai mult. Cu noua platformă IT, vom organiza mai bine sortimentele de produs la raft și vom putea ieși online pe noi piețe printr-o simplă apăsare de buton

Imigrația a fost o temă-cheie a campaniei, permițând ambilor candidați să își arate diferențele. Donald Trump a revenit la primul său mandat, promițând să finalizeze zidul pe care intenționează să îl ridice la granița dintre Statele Unite și Mexic. El a promis, de asemenea, să deporteze masiv imigranții ilegali și să pună capăt dreptului la naturalizare. Acuzată de laxism, Kamala Harris s-a referit la palmaresul său pe vremea când era procuror general al Californiei. De asemenea, Kamala Harris și-a acuzat rivaluș că dorește să „divizeze” țara pe probleme rasiale.

„Cred că este o tragedie să avem pe cineva care vrea să fie președinte și care a încercat în mod constant, de-a lungul carierei sale, să folosească problemele rasiale pentru a diviza americanii”, a spus ea.

Fostul președinte a răspuns marți seara și la o întrebare privind comentariile sale anterioare în care o acuza pe Kamala Harris că s-a revendicat ca fiind un om de culoare din motive electorale, spunând: „Am citit că era de culoare”.

Deloc surprinzător, cei doi rivali au prezentat viziuni diametral opuse asupra problemelor internaționale. Mai presus de toate, subiectul a dat naștere la atacuri directe: „Ea urăște Israelul. Dacă va deveni președinte, cred că Israelul nu va mai exista în doi ani”, a spus fostul președinte american despre vicepreședinta Statelor Unite. „Israelul va dispărea”, a repetat el. Cum rămâne cu Rusia?  Potrivit Kamalei Harris, Vladimir Putin „l-ar mânca pe pâine” pe Donald Trump și ar fi deja la Kiev, dacă candidatul republican ar fi la Casa Albă.

PRIMA ÎNTREBARE

Prima întrebare, pentru Kamala Harris, a fost: "Credeți că situația americanilor este mai bună decât acum patru ani?"

„Am fost crescută ca un copil din clasa de mijloc și sunt de fapt singura persoană de pe această scenă care are un plan care vizează ridicarea clasei de mijloc și a oamenilor muncii din America. Cred în ambiția, aspirațiile și visele poporului american și de aceea îmi imaginez și am de fapt un plan pentru a construi ceea ce eu numesc o economie a oportunităților”, a răspuns Harris.

De asemenea, ea a ținut să atace politica fiscală a lui Trump: „Adversarul meu, pe de altă parte, planul său este de a face ceea ce a făcut și înainte, și anume să ofere o reducere a impozitelor pentru miliardari și marile corporații, ceea ce va duce la o creștere cu 5 miliarde de dolari a deficitului Americii. Adversarul meu are un plan pe care eu îl numesc Taxa Trump, care ar fi o taxă de 20% pe bunurile de zi cu zi pe care vă bazați. Economiștii au afirmat că această taxă a lui Trump ar însemna, de fapt, pentru familiile din clasa de mijloc, cu aproximativ 4 000 de dolari mai mult pe an, din cauza politicilor și ideilor sale cu privire la ceea ce ar trebui să fie pus pe spatele oamenilor din clasa de mijloc care plătesc pentru reducerile de taxe pentru miliardari”, a spus Kamala Harris, care a început dezbaterea pe un ton ferm și deloc intimidat.

Ca răspuns la Harris, Trump a promis să impună taxe altor țări. „În sfârșit, ne plătesc înapoi pentru ceea ce am făcut noi pentru lume”, a spus el.

În special, fostul președinte a menționat China, spunând că guvernul a încasat „miliarde” de la această țară prin tarife care au rămas în vigoare chiar și după ce el a părăsit funcția.

Vicepreședintele Harris a replicat atacurilor lui Trump la adresa economiei, transferând vina asupra administrației sale. „Donald Trump ne-a lăsat cu cel mai grav șomaj de la Marea Depresiune încoace”, a spus ea. „Ceea ce am făcut noi a fost să curățăm mizeria lui Donald Trump”, a adaugat ea.

Harris a citat, de asemenea, Proiectul 2025 - ceea ce ea numește un „plan detaliat și periculos” pe care susține că Trump îl va pune în aplicare dacă va prelua funcția.

PROIECTUL 2025

Fostul președinte Donald Trump s-a distanțat imediat de Proiectul 2025, după ce vicepreședintele Kamala Harris l-a acuzat că are legătură cu „planul periculos”.

„Nu am nimic de-a face cu Proiectul 2025”, a spus el. „Nu l-am citit. Nu vreau să îl citesc, intenționat. Nu am de gând să îl citesc”, a dat el asigurări.

Trump a continuat spunând că oamenii care au scris planul Proiectului 2025 au venit cu idei, „cred că unele bune, altele rele”, a menționat el, dar a spus că el nu are nimic de-a face cu asta.

Proiectul conservator Project 2025 stabilește un plan pentru o potențială a doua președinție a lui Donald Trump. Documentul de 920 de pagini a fost conceput de think tank-ul conservator Heritage Foundation și elaborat în mare parte de persoane care au lucrat în administrația lui Trump. Trump s-a distanțat public de inițiativă, numind idei nespecificate ale Proiectului 2025 „extrem de grave”.

Propunerile Proiectului 2025 privind politicile de dreapta și o remodelare radicală a ramurii executive au devenit ținte frecvente ale criticilor democraților.

Nicușor Dan: Organizatorii concertelor Coldplay și Ed Sheeran vor suporta toate costurile schimbării gazonului pe Arena Națională, începută săptămâna aceasta CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Organizatorii concertelor Coldplay și Ed Sheeran vor suporta toate costurile schimbării gazonului pe Arena Națională, începută săptămâna aceasta

AVORT

Moderatorii au trecut acum la una dintre cele mai importante probleme pentru alegători: dreptul la avort. Ei i-au cerut lui Trump să își clarifice poziția cu privire la acest subiect, având în vedere mesajele sale contradictorii din trecut.

Trump a început prin a afirma că democrații doresc să permită avortul în „luna a noua” a sarcinii. Democrații sunt „radicali” în această privință, spune el, afirmând că alesul lui Harris pentru funcția de vicepreședinte, Tim Walz, în special, a pledat pentru avortul în luna a noua.

Trump a continuat spunând că a contribuit la readucerea chestiunii avortului la decizia statelor și afirmă că el crede în excepții în cazuri de viol și incest.

„Nu există niciun stat în această țară în care este legal să ucizi un copil după ce s-a născut”, a replicat moderatorul după ce Trump a susținut că unele state permit ca bebelușii să fie „executați” după naștere.

Harris a remarcat faptul că Trump a numit trei dintre judecătorii Curții Supreme care au anulat dreptul național la avort în urmă cu doi ani. Ea spune că mai multe state au adoptat „interdicții de avort Trump care nu fac excepții pentru viol și incest”.

„Spuneți că asta și-au dorit oamenii?”, l-a întrebat ea, descriind femei care „sângerează în spate, într-o mașină, într-o parcare” pentru că nu pot face un avort. „Ele nu vor asta”, a spus ea, vocea ei devenind emoțională.

Harris a combinat o mulțime de fapte și statistici în răspunsurile sale de până acum. Dar avortul este unul dintre cele mai puternice subiecte ale lui Harris, iar când vorbește despre acest subiect devine foarte personală și plină de viață. „Am vorbit cu femei din întreaga țară”, a spus ea, ridicându-și vocea. Ea a spus că femeilor „care suferă de un avort spontan” li se refuză îngrijirea într-o cameră de urgență pentru că furnizorii de asistență medicală „se tem că ar putea ajunge la închisoare”.

Harris a preluat conducerea mesajelor administrației Biden privind drepturile reproductive, astfel încât acesta este un teren confortabil pentru ea.

HARRIS ȘI TRUMP SE ATACĂ DUR

Harris tocmai a lansat unele dintre cele mai dure atacuri la adresa lui Trump de până acum. Harris i-a reproșat lui Trump că își petrece mitingurile făcând declarații ciudate, în loc să vorbească despre modul în care ar rezolva problemele americanilor. Ea spune că Trump are o înclinație pentru a vorbi despre subiecte care nu au nimic de-a face cu problemele politice și invită oamenii să participe la mitingurile sale.

„Voi face ceva cu adevărat neobișnuit și vă voi invita să participați la unul dintre mitingurile lui Donald Trump, deoarece este un lucru foarte interesant de urmărit. Veți vedea că în timpul mitingurilor sale, vorbește despre personaje fictive precum Hannibal Lecter.  Va vorbi despre morile de vânt care provoacă cancer. Și ceea ce veți observa, de asemenea, este că oamenii încep să părăsească mai devreme mitingurile sale din cauza epuizării și a plictiselii. Și am să vă spun că singurul lucru despre care nu-l veți auzi vorbind este despre voi. Nu-l veți auzi vorbind despre nevoile voastre, despre visele voastre, despre nevoile voastre și despre dorințele voastre. Și o să vă spun că eu cred că meritați un președinte care să vă pună pe primul loc. Și vă promit că o voi face”, a spus Kamala Harris.

Fostul președinte a răspuns prin apărarea dimensiunii evenimentelor sale. Trump susține, la rândul său, că „nimeni” nu merge la mitingurile lui Harris. „Oamenii nu pleacă de la mitingurile mele. Avem cele mai mari mitinguri, cele mai incredibile mitinguri din istoria politicii. Asta pentru că oamenii vor să își ia țara înapoi”, arată Trump.

Excedentul de lichiditate a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele 10 luni. Scad însă și dobânzile. Cât ar putea fi IRCC de la 1 ianuarie CITEȘTE ȘI Excedentul de lichiditate a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele 10 luni. Scad însă și dobânzile. Cât ar putea fi IRCC de la 1 ianuarie

TRUMP SUSȚINE CĂ IMIGRANȚII MĂNÂNCĂ ANIMALE DE COMPANIE

Când discuția ajunge la o altă temă fierbinte, imigrația ilegală, Trump a susținut în mod fals că imigranții „mănâncă animalele de companie” într-un oraș din Ohio. În probabil cel mai bizar moment al acestei dezbateri de până acum, Trump a repetat o afirmație nefondată potrivit căreia imigranții mănâncă animalele de companie într-un oraș din Ohio, forțând moderatorul de la ABC să îi spună că nu există nicio dovadă în acest sens.

„În Springfield, ei mănâncă câinii, oamenii care au venit, mănâncă pisicile... mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo. Și asta se întâmplă în țara noastră și este o rușine”, a declarat fostul președinte.

Povestea migranților care ar fi mâncat animale de companie a circulat în mass-media de dreapta în ultimele zile și a fost repetată de contracandidatul lui Trump, JD Vance.

„Ați adus vorba de Springfield, Ohio, iar ABC News a contactat administratorul orașului de acolo. Acesta ne-a spus că nu au existat rapoarte credibile cu privire la afirmații specifice potrivit cărora animalele de companie ar fi fost rănite, vătămate sau abuzate de persoane din comunitatea imigranților”, i-a spus moderatorul David Muir lui Trump.

În replică, fostul președinte a spus că „așa s-a spus la televizor”.

TRUMP ACUZĂ DEMOCRAȚII PENTRU TENTATIVA DE ASASINAT ASUPRA SA

FBI nu este încă sigur de ce un tânăr a deschis focul la un miting al lui Trump în Pennsylvania, în iulie, rănindu-l ușor pe fostul președinte la ureche și omorând un participant. Dar la dezbatere, fostul președinte a declarat că Harris și alți democrați care l-au numit o „amenințare la adresa democrației” au declanșat atacul.

„Am primit probabil un glonț în cap din cauza lucrurilor pe care le spun despre mine. Ei vorbesc despre democrație, că eu sunt o amenințare la adresa democrației. Ei sunt amenințarea la adresa democrației”, a spus Trump, înainte de a aduce în discuție ancheta privind influența rusă care l-a chinuit în timpul primului său mandat.

KAMALA HARRIS: TRUMP A FOST CONCEDIAT DE 81 DE MILIOANE DE OAMENI

Într-o aluzie la emisiunea care l-a făcut celebru pe Trump, Harris spune că oponentul ei „a fost concediat de 81 de milioane de oameni” după ce a refuzat să accepte pierderea alegerilor din 2020.

S-a întâmplat într-un moment al discuției în care Donald Trump a continuat să insiste că a câștigat alegerile din 2020, în ciuda faptului că moderatorul David Muir a subliniat că judecătorii din întreaga țară au respins acuzațiile sale de fraudă.

Acest lucru i-a oferit însă Kamalei Harris ocazia de a-l ataca în termeni pe care fostul prezentator al emisiunii „Ucenicul” i-ar fi înțeles foarte bine: „Donald Trump a fost concediat de 81 de milioane de oameni, așa că, să fim clari în privința asta. Și, în mod clar, îi este foarte greu să proceseze acest lucru. Dar nu ne putem permite să avem un președinte al Statelor Unite care încearcă, așa cum a făcut-o în trecut, să răstoarne voința alegătorilor în cadrul unor alegeri libere și corecte”, a spus Harris.

„Și am să vă spun că am călătorit în lume în calitate de vicepreședinte al Statelor Unite și liderii lumii râd de Donald Trump. Am vorbit cu lideri militari, dintre care unii lucrează cu dumneavoastră, și ei spun că sunteți o rușine. Iar atunci când vorbești în acest fel într-o dezbatere prezidențială și negi că ai pierdut, pentru că, de fapt, ai pierdut alegerile, te face să crezi că poate nu avem, la candidatul din dreapta mea, temperamentul sau capacitatea de a fi convins de fapte. Acest lucru este profund îngrijorător, iar poporul american merită mai mult” - l-a atacat Harris pe Trump.

FOTO Nicușor Dan: Am dat ordin de începere pentru continuarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol. Lucrările au termen de execuție 20 de luni CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan: Am dat ordin de începere pentru continuarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol. Lucrările au termen de execuție 20 de luni

DONALD TRUMP ÎL INVOCĂ PE VIKTOR ORBAN

Dezbaterea se apropie de subiectele de politică externă.

La un moment dat, pentru a demonstra că administrația Biden a fost dezastruoasă, Trump l-a invocat pe prietenul său din Ungaria, premierul Viktor Orban, care a arătat că „de trei ani lumea a luat foc”.

Ajungând la subiectul Ucraina, Trump a repetat că el vrea să pună capăt războiului și că a avut o relație bună cu Vladimir Putin.

„PUTIN ÎL MĂNÂNCĂ PE TRUMP PE PÂINE”

Dezbaterea se concentrează pe rolul SUA în comunitatea globală. Trump îl critică pe Biden ca fiind un președinte absent, iar Harris ripostează. „Nu candidați împotriva lui Biden, candidați împotriva mea”, îi spune ea.

Revenind la chestiunea Ucrainei, ea spune că are o relație puternică cu președintele Ucrainei. „Aliații noștri din NATO sunt atât de recunoscători că nu mai sunteți președinte", îi spune Harris lui Trump.

Putin „este un dictator care vă va mânca la prânz”, îi spune Harris lui Trump.

Fostul președinte o numește apoi pe Harris „cel mai prost vicepreședinte din istorie” și susține că ea nu a reușit să prevină războiul prin negocierea dintre Ucraina și Rusia înainte de invazie.

Donald Trump a susținut, în mod fals, că vicepreședintele Kamala Harris s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin cu câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina și nu a reușit să îl descurajeze, pentru a opri invazia.  „Au trimis-o să negocieze pacea înainte ca acest război să înceapă”, a spus Trump, referindu-se la Harris. „Trei zile mai târziu, el a intrat și a început războiul pentru că tot ce au spus ei a fost slab și stupid”, a afirmat el..

KAMALA HARRIS MENȚIONEAZĂ ROMÂNIA

Kamala Harris, fără surprize, a apărat ferm sprijinul Washingtonului pentru Ucraina, apoi l-a atacat din nou pe Trump. În contextul Ucraina, Kamala Harris a arătat că actuala administrație a încercat să împiedice acest război și a amintit că s-a întâlnit cu Zelenski cu doar trei zile înainte de izbucnirea războiului (la conferința de securitate de la Munchen - n.r.), iar apoi a venit personal în România și Polonia, țări aliate și vecine cu Ucraina, la scurt timp după declanșarea invaziei ruse, în martie 2022.

„Cred că motivul pentru care Donald Trump spune că acest război s-ar termina în 24 de ore este pentru că ar renunța la el”, a spus vicepreședintele. „Prin munca pe care eu și alții am făcut-o, am reunit 50 de țări pentru a sprijini Ucraina în apărarea sa corectă și, datorită sprijinului nostru, datorită apărării aeriene, muniției, artileriei, sulițelor, tancurilor Abrams pe care le-am furnizat, Ucraina rămâne o țară independentă și liberă”, a arătat Kamala Harris.

Ea a continuat: „Dacă Donald Trump ar fi președinte, Putin ar sta chiar acum la Kiev și înțelegeți ce ar însemna acest lucru, deoarece agenda lui Putin nu se referă doar la Ucraina. Înțelegeți de ce aliații europeni și aliații noștri din NATO sunt atât de recunoscători că nu mai sunteți președinte și că înțelegem importanța celei mai mari alianțe militare pe care lumea a cunoscut-o vreodată, care este NATO, și ce am făcut pentru a păstra capacitatea lui Zelenski și a ucrainenilor de a lupta pentru independența lor. Altfel, Putin ar fi stat la Kiev cu ochii pe restul Europei, începând cu Polonia”, a punctat Kamala Harris.

Vara anului 2024 - cea mai caldă din istoria înregistrărilor meteorologice CITEȘTE ȘI Vara anului 2024 - cea mai caldă din istoria înregistrărilor meteorologice

KAMALA HARRIS: DEȚIN O ARMĂ

Kamala Harris spune că Trump a mințit în mod repetat cu privire la părerile ei privind fracturarea hidraulică și politica privind armele.

„Tim Walz și cu mine suntem amândoi posesori de arme. Nu luăm armele nimănui”, a dat asigurări Harris.

În 2019, un consilier de campanie al lui Harris a dezvăluit că aceasta deține o armă de mână.

„Dețin o armă”, a declarat Harris și în timpul campaniei din Iowa, „și dețin o armă probabil din același motiv pentru care o fac mulți oameni - pentru siguranța personală”.

TRUMP SPUNE CĂ NU-I PASĂ DELOC DE RASA PE CARE O ARE HARRIS

Când a fost întrebat despre comentariile anterioare false pe care le-a făcut despre Kamala Harris „care s-a întâmplat să devină neagră„ în scopuri politice, fostul președinte Donald Trump a spus că „nu-i pasă deloc” de rasa ei.

„Nu-mi pasă ce este ea. Dacă faci mare caz din asta, nu mi-ar putea păsa mai puțin. Orice ar vrea ea să fie este în regulă pentru mine”, a declarat Trump.

Harris a numit comentariile lui Trump despre rasa ei o „tragedie”.

„Sincer, cred că este o tragedie că avem pe cineva care vrea să fie președinte și care a încercat în mod constant, de-a lungul carierei sale, să folosească rasa pentru a diviza poporul american”, a spus ea.

COMENTARIILE FINALE

În declarațiile sale de încheiere, vicepreședinta Kamala Harris a livrat o replică familiară pentru campania ei: „Nu ne întoarcem”. Ea a spus că America a auzit marți seara „două viziuni foarte diferite” pentru țară: una care se concentrează pe viitor și alta care se concentrează pe trecut - „o încercare de a ne duce înapoi”.

„Dar noi nu ne întoarcem”, a adăugat ea. „Și cred că poporul american știe că avem cu toții mult mai multe în comun decât ceea ce ne separă - și putem trasa o nouă cale de urmat”, a încheiat Kamala Harris.

Trump s-a folosit de minutele pentru comentariile finale pentru a o lega pe Harris de administrația Biden. Marea întrebare a lui Donald Trump pentru Kamala Harris în timpul remarcilor sale de încheiere a fost: „De ce nu a făcut-o ea?”

„Ea a fost acolo timp de 3 ani și jumătate. Au avut 3 ani și jumătate pentru a repara granița. Ei au avut 3 ani și jumătate pentru a crea locuri de muncă și toate lucrurile despre care am vorbit. De ce nu a făcut-o?” - a întrebat retoric fostul președinte.

„Ar trebui să plece chiar acum, să meargă la frumoasa Casă Albă, să meargă la Capitoliu, să adune pe toată lumea și să facă lucrurile pe care doriți să le faceți, dar nu le-ați făcut - și nu le veți face”, a adăugat el adresându-se contracandidatei sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
trump
harris
dezbatere