Economia Ucrainei a crescut

Economia Ucrainei a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 16:41

PIB-ul Ucrainei a crescut în ritm anual cu 3,9% în primele opt luni din 2024, a anunța tministrul Economiei, Iulia Sviridenko, transmite Reuters.

Oficialul a adăugat că în august economia a înregistrat un avans anual de 3,5%. Un acces mai bun la electricitate în august a ajutat la stimularea creșterii economiei și a majorat pe termen scurt încrederea companiilor și a consumatorilor, a explicat Sviridenko.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul Greciei ia în considerare amplasarea de dulapuri pentru telefoane mobile în școli, ca parte a unei noi interdicții CITEȘTE ȘI Guvernul Greciei ia în considerare amplasarea de dulapuri pentru telefoane mobile în școli, ca parte a unei noi interdicții
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sectorul transporturilor, al construcțiilor și vânzările cu amănuntul au sprijinit evoluția PIB-ului în primele opt luni din 2024, a declarat ministrul Economiei.

În 2022, economia Ucrainei a scăzut cu aproximativ 29%, în urma invaziei rusești, scrie Agerpres.

În urma ajutorului financiar extern de miliarde de dolari, a adaptabilității și rezilienței companiilor ucrainene, economia a revenit pe creștere în 2023, înregistrând un avans de 5,3%.

Dar anul acesta firmele sunt afectate de întreruperea alimentării cu energie, în urma intensificării atacurilor rusești, iar Guvernul de la Kiev se așteaptă la o expansiune a PIB-ului de doar 3,5% în 2024. 

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
ucraina