Alibaba lansează peste 100 modele de inteligență artificială și un generator de videoclipuri

Alibaba lansează peste 100 modele de inteligență artificială și un generator de videoclipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:00

Gigantul Alibaba, originar din China, lansează peste 100 modele lingvistice de inteligență artificială, disponibile în mod open-source, și un generator text-video bazat pe AI, potrivit CNBC.

Modelele AI, lansate sub familia Qwen 2.5, sunt destinate utilizării în segmentele auto, gaming și cercetare printre altele, potrivit spuselor companiei. Acestea variază de la 0,5 la 72 miliarde parametri, oferind capabilități avansate în rezolvarea de probleme matematice și în scrierea de cod, potrivit unui anunț citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Finanțele anunță investitorilor străini un deficit de 121,9 miliarde lei pentru anul 2024, în creștere de la 87 miliarde lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Finanțele anunță investitorilor străini un deficit de 121,9 miliarde lei pentru anul 2024, în creștere de la 87 miliarde lei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Alibaba susține că modelele înțeleg cerințe în format text și pot genera atât text, cât și imagini. Familia de LLM-uri Qwen 2.5 este disponibilă în mod open-source, modelele fiind disponibile pentru cercetători, academicieni și companii în mod liber pentru integrarea AI-ului în aplicațiile lor, scrie StartUp Cafe.

„Alibaba Cloud investește, cu o intensitate fără precedent, în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei de inteligență artificială și construirea infrastructurii sale globale”, a spus directorul general Alibaba, Eddie Wu.

De anul trecut, gigantul în comerț online, servicii cloud și tehnologie susține că modelul său, Tongyi Qianwen (Qwen), a fost descărcat de peste 40 milioane de ori.

De asemenea, modelul IA de vârf de gamă, Qwen Max, disponibil companiilor abonate la serviciile de cloud, a fost actualizat la versiunea 2.5 și, acum, compania susține că depășește modelele de inteligență artificială ale Meta (Llama) și OpenAI (GPT4).

Alibaba a mai lansat, în plus, un instrument de generare de videoclipuri pe baza cerințelor, similar cu Sora al OpenAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
inteligență artificială