Un nou stat interzice utilizarea telefoanelor mobile în școli

Un nou stat interzice utilizarea telefoanelor mobile în școli
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

„Telefonul mobil ar trebui să rămână în ghiozdanul de școală” – acesta este sloganul care stă la baza măsurii interzicerii telefoanelor în școli, potrivit ministrului Educației din Grecia, Kiriakos Pierakakis, informează Sky News. Oricare elev încalcă regula va fi suspendat de la școală pentru o zi, iar în cazul unor încălcări repetate, suspendarea se poate întinde pe câteva zile.

De asemenea, în cazul în care un elev realizează o înregistrare cu colegii săi sau cu profesorul său, se poate aștepta la o pedeapsă și mai aspră, în ultimă instanță poate fi exmatriculat și trebuie să-și caute altă școală, a spus Pierakakis.

Urmărește-ne și pe Google News
AI-ul Google poate fi accesat din Gmail CITEȘTE ȘI AI-ul Google poate fi accesat din Gmail
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a abordat problema și la ședința guvernamentală care a avut loc la mijlocul săptămânii. „Nu ne așteptăm neapărat să respecte noua regulă 100% din prima zi, dar vrem să-i instruim clar pe copii, părinți și profesori. Este foarte important să ne asigurăm că elevii sunt pe deplin concentrați pe învățătură în școli”, a spus premierul grec.

Purtătorul de cuvânt al sindicatului profesorilor de liceu a transmis la un post de radio că este important ca elevii să nu fie amenințați cu pedepse, ci să fie convinși cu adevărat că ar trebui să închidă telefoanele în timpul orelor de școală, arată G4Media.ro.

Și în Franta, din ianuarie 2025, elevii de școală primară și gimnazială vor trebui să-și lase smartphone-urile in dulapuri atunci când intră în școală, conform măsurii impuse de Ministerul Educației, a informa Le Point.

Experimentul cu interzicerea telefoanelor mobile în școli va fi implementat în aproape 200 de scoli de la inceputul anului scolar 2024/2025, iar din ianuarie 2025 ar trebui sa existe ocazia de a prelungi aceasta „pauza digitala”, a spus ministrul francez.

De asemenea, în Olanda din ianuarie este interzisă utilizarea smartphone-urilor în școlile secundare, iar școlile elementare vor urma exemplul din septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
telefon
scoala