Rețeaua socială X, blocată în Brazilia

Rețeaua socială X, blocată în Brazilia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 aug 2024

Un judecător al Curții Supreme din Brazilia a decis suspendarea accesului la rețeaua socială X, după ce aceasta a refuzat să aplice un ordin judecătoresc.

Elon Musk, în stilul caracteristic, a refuzat să pună în aplicare un ordin judecătoresc, care cerea platformei X să închidă mai multe conturi și să numească un reprezentant local.

Urmărește-ne și pe Google News

Ca urmare, Judecătorul Curții Supreme a Braziliei, Alexandre de Moraes, a ordonat blocarea accesului la X, după expirarea termenului stipulat în ordinul anterior.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Google construiește un centru de date în Uruguay CITEȘTE ȘI Google construiește un centru de date în Uruguay

Astfel, Google Play și App Store trebuie să elimine aplicația X, iar furnizorii de internet să blocheze accesul la aceasta - în termen de 24 de ore de la publicarea deciziei.

În plus, utilizatorii care folosi VPN-uri pentru a accesa rețeaua pot fi amendați cu aproximativ 8.900 de dolari pe zi.

Mai mult, același judecător a blocat conturile SpaceX, deținută tot de Elon Musk, din cauza amenzilor de aproximativ 3 milioane de dolari neplătite.

Starlink a criticat ordinul judecătoresc și a anunțat că va face apel, în vreme ce Elon Musk a demarat o serie de atacuri la adresa judecătorului prin postări pe X.

viewscnt
Afla mai multe despre
x
brazilia
elon musk