Rezervele valutare ale Ucrainei au crescut

Rezervele valutare ale Ucrainei au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

Rezervele valutare ale Ucrainei au ajuns la 42,3 miliarde de dolari la 1 septembrie, fiind mai mari comparativ cu cele de la începutul lunii august, potrivit datelor publicate de banca centrală a țării, citate de Reuters.

Potrivit instituției financiare, rezervele valutare au crescut cu 13,7% în ultima lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate CITEȘTE ȘI Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Rezervele se ridicau la 37,2 miliarde de dolari la 1 august, scrie News.ro.

O astfel de dinamică a fost determinată de intrările mari de fonduri din partea partenerilor internaționali, care au depășit vânzările nete în valută (ale băncii) și rambursările datoriilor în valută ale Ucrainei”, a spus banca.

În august, Ucraina a primit 4,2 miliarde de euro de la facilitatea de creditare a Uniunii Europene și 3,9 miliarde de dolari prin intermediul Băncii Mondiale.

Ucraina depinde foarte mult de ajutorul financiar din partea partenerilor săi occidentali pentru a acoperi cheltuielile sociale, deoarece își alocă propriile venituri pentru nevoile militare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rezerve valutare