VIDEO Câți bani a facut Selly cu Beach, Please!. Vloggerul divulgă rețeta succesului. Emoțiile cu Travis Scott și povestea cu Wiz Khalifa

VIDEO Câți bani a facut Selly cu Beach, Please!. Vloggerul divulgă rețeta succesului. Emoțiile cu Travis Scott și povestea cu Wiz Khalifa
Ionuţ Tudorică
Ionuţ Tudorică
scris marţi, 01:32

20 de milioane de euro încasări, pentru Beach, Please! 2024, de 4 ori mai mari decât anul trecut. “E cel mai mare eveniment de hip-hop din lume”, spune pentru Profit.ro vloggerul Selly, care a vândut deja bilete mai multe și pentru anul viitor.

VEZI AICI ȘI Câți bani intră în marile festivaluri din România. Untold: Suntem al treilea ca mărime din lume. Selly: Beach, please!

Urmărește-ne și pe Google News

Selly - Andrei Șelaru - a obținut în 2024, la a treia ediție a festivalului Beach, Please!, încasări de 20 de milioane de euro, de patru ori mai mult decât anul trecut.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Revolta după vânzarea biletelor Oasis are efect - Guvernul britanic vrea să reglementeze prețul concertelor. Mastodontul Ticketmaster UK, arătat cu degetul CITEȘTE ȘI Revolta după vânzarea biletelor Oasis are efect - Guvernul britanic vrea să reglementeze prețul concertelor. Mastodontul Ticketmaster UK, arătat cu degetul

Recent afirma într-un interviu pentru Libertatea că festivalul a impus costuri de circa 14 milioane de euro, fără a include achiziția de terenuri și de alte active, dar că este prima ediție profitabilă din cele trei de până acum.

Citește întreaga știre: INTERVIU Selly, despre „Beach, Please!” 2024, „cel mai mare festival de hip-hop din lume”: Costurile au fost de vreo 14 milioane de euro, e prima ediție profitabilă

El spune că rețeta succesului este legată de artiștii pe care îi aduce. “Dacă în 2023 am avut 12 artiști internaționali, anul acesta au fost peste 21, iar Travis Scott, headliner-ul nostru, este unul dintre cei mai scumpi artiști care au concertat vreodată în țara noastră. Aceste investiții majore s-au simțit și în revenue, încasările totale crescând de 4 ori față de ediția din 2023”, spune Andrei Șelaru.

La festival au performat 238 artiști, dintre care 21 artiști internaționali și 217 români.

“Când vine vorba de numărul de participanți, majoritatea festivalurilor din România raportează, de fapt, traficul - o cifră care rezultă din adunarea participanților din fiecare zi (participanți ziua 1 + participanți ziua 2 + …etc). Beach, Please! 2024 a înregistrat un trafic de 510.000 pe cele 5 zile de festival, iar numărul de participanți unici a fost de 133.000. Dintre aceștia, am avut peste 10.000 de participanți străini din țări precum Bulgaria, Ungaria, UK, Irlanda sau Republica Moldova”, explică acesta.

INEDIT Teatru din România renunță la locurile și la rândul cu numărul 13 CITEȘTE ȘI INEDIT Teatru din România renunță la locurile și la rândul cu numărul 13

Festivalul lui Selly a durat 5 zile, iar media zilnică de participanți a fost de 102.000 persoane. Dintre toți posesorii de bilet, 90% au avut abonament pe întreaga perioadă a festivalului și 10% au avut bilete de o zi.

Anul acesta, festivalul a avut loc pe un teren de 21 hectare, fiind cel mai mare festival din România ca suprafață, după datele organizatorului. Selly spune că arealul declarat al festivalului nu a fost limitat de terenul pe care se află, ci de infrastructura din jur: cazări disponibile, locuri de parcare, număr de trenuri puse în circulație.

Tot evenimentul s-a desfășurat pe un teren din nordul stațiunii Costinești.

Persoane înscrise la o croazieră de 3 ani în jurul lumii stau blocate în port de 3 luni CITEȘTE ȘI Persoane înscrise la o croazieră de 3 ani în jurul lumii stau blocate în port de 3 luni

Cel mai așteptat artist de anul acesta a fost Travis Scott, urmat de Yeat, Wiz Khalifa, Anitta și Ice Spice.

"Headlinerul a fost esențial. 40% dintre participanți și-au cumpărat bilet după data de 22 aprilie, când a fost anunțat Travis Scott", spune Selly. Adaugă că “aducerea unor nume cu greutate influențează mult vânzarea de bilete, line-up-ul fiind principalul factor de decizie în alegerea de a merge la un festival”.

În total, festivalul a avut 4 scene, la care s-au adăugat cele făcute de parteneri. Au fost 180 de ore de muzică live pe parcursul celor 5 zile.

Organizatorul a avut unele emoții cu headlinerul, Travis Scott, care a întârziat foarte multe ore și inițial a zis că nu mai vine. Mai jos povestea celui mai delicat moment din festival.

Povestea cu Wiz Khalifa

Artistul american Wiz Khalifa, nominalizat la premiile Grammy și Globul de Aur, a fost reținut de polițiștii români la festivalul din Costinești, după ce a fumat canabis pe scenă, în timpul spectacolului. După legi, în România, consumul este interzis.  „Au fost foarte respectuoși și m-au lăsat să plec”, a spus artistul după incident.

Cel mai bătrân bărbat din lume împlinește 112 ani. S-a născut în anul scufundării Titanicului și a prins 24 de prim-miniștri britanici CITEȘTE ȘI Cel mai bătrân bărbat din lume împlinește 112 ani. S-a născut în anul scufundării Titanicului și a prins 24 de prim-miniștri britanici

Selly organizase o campanie antidrog, înainte de începerea festivalului, și spunea că nu va permite consumul de droguri la eveniment.

Vândut pentru 2025

Festivalul a vândut deja, pentru 2025, 72.000 bilete în pre-sale, fiind cel mai bine vândut eveniment din România în această etapă, după spusele organizatorului.

“Ne mândrim cu faptul că 72.000 persoane și-au cumpărat bilet fără ca line-up-ul să fie anunțat. Acest fapt demonstrează mai mult ca orice loialitatea și încrederea publicului în brandul Beach, Please! Line-up-ul nostru de anul acesta a fost cu siguranță peste așteptările oamenilor și asta ne face să avem acest record absolut de pre-sale pentru 2025”, spune Selly. 

viewscnt
Afla mai multe despre
selly
beach please
festival
costinesti