SUA resping 12% din cererile de vize pentru bulgari

SUA resping 12% din cererile de vize pentru bulgari
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

În 2023, SUA au respins 11,61% din cererile de viză depuse de cetățenii bulgari, a anunțat de ministrul interimar al de Externe din Bulgaria, Ivan Kondov, ca răspuns la o interpelare parlamentară din partea unui deputat de la Continuăm Schimbarea.

Deputatul de la Continuăm Schimbarea - Bulgaria Democrată (PP-DB), Martin Dimitrov, amintește în întrebarea sa că România vecină se așteaptă ca vizele pentru SUA să fie ridicate în octombrie 2024 și se interesează dacă Bulgaria face progrese în acest sens, arată Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Prețurile mondiale la alimente au scăzut ușor CITEȘTE ȘI Prețurile mondiale la alimente au scăzut ușor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În vară a avut loc o campanie în România, în care ministra de Externe Luminița Odobescu a făcut apel la români să solicite în masă vize, pentru a îmbunătăți statistica refuzurilor, relatează Sega.

Pentru ca Bulgaria să fie inclusă în Programul fără vize pentru SUA, refuzurile nu trebuie să depășească 3% din numărul de cereri de viză. Acesta este un criteriu de bază pentru intrarea în program. Este evident că în cazul Bulgaria această cerință este mult prea îndepărtată, așa cum recunoaște însuși ministrul interimar de externe de la Sofia, Ivan Kondov.

Acesta arată că guvernul a alocat fonduri suplimentare, printr-un decret din iulie anul acesta, cu care să deruleze o campanie de informare și instruire pentru reducerea numărului de refuzuri. Campania este planificată să aibă loc în ultimul trimestru al acestui an, iar efectul este de așteptat să se facă resimțit în 2025.

Kondov subliniază că, la data de 3 iunie anul acesta, congresmanul republican Joe Wilson a făcut o adresă în Camera Reprezentanților din Congres, intitulată „Recunoaștere pentru Bulgaria”. În aceasta, Wilson a subliniat că Bulgaria a făcut progrese în îndeplinirea criteriilor pentru călătoriile fără viză.

Șeful diplomației bulgare a mai informat și despre mai multe întâlniri avute cu partea americană de către grupul de lucru interministerial care se ocupă de problema vizelor. El concluzionează optimist că progresul Bulgariei este "tangibil".

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
vize
bulgaria