FOTO - ANPC închide bucătăria unui hotel de pe litoral

FOTO - ANPC închide bucătăria unui hotel de pe litoral
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

Hotelul Delta din Jupiter a fost amendat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu 63.000 de lei pentru mai multe nereguli. Echipele de control au găsit, printre altele, produse expirate, alimente depozitate direct pe paviment, mizerie. Comisarii ANPC au decis închiderea temporară a blocului alimentar, până la remedierea deficiențelor.

Reprezentanții ANPC au anunțat că a fost desfășurată o acțiune de control la Hotelul Delta din Jupiter, administrat de operatorul economic Delta Aurora SA, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Stațiune turistică din România a rămas fără apă potabilă din cauza secetei CITEȘTE ȘI Stațiune turistică din România a rămas fără apă potabilă din cauza secetei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: folosirea unor produse nesigure, respectiv: materii prime cu data durabilității minimale depășită, utilizarea unor materii prime cu stare termică modificată, contrar impunerii producătorilor, depozitarea direct pe paviment a produselor alimentare și materiilor prime.

De asemenea, erau utilizate agregate frigorifice insalubre, destinate băuturilor îmbuteliate, în care se depozitau materii prime și alimente, echipamente frigorifice cu deficiențe de structură (cheder și rafturi cu urme pregnante de rugină), era folosit un spațiu insalubru al blocului alimentar, destinat depozitării legumelor și fructelor utilizate în procesul tehnologic, erau utilizate, la bar, materii prime care conțin, ca ingredient, E129 “Rosu Allura”, fără a informa consumatorii asupra riscurilor de sănătate.

Wizz Air lansează o nouă ofertă CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă ofertă

Echipele de control au mai descoperit folosirea unor practici comerciale înșeătoare prin informarea intenționat eronată cu privuire la compoziția și ingredientele preparatelor finite destinate consumatorilor; condiții tehnice improprii: deficiențe de structură ale pavimentului si ale pereților în 2 din camerele de cazare ale unității, verificate prin sondaj, neetichetarea conformă a amperajului aparatelor de curent electric din unitățile de cazare verificate, lipsa informării consumatorilor, în spațiile de cazare, și a mapelor de servicii gratuite și contracost, conform clasificarii unității de cazare de trei stele. 

”Din păcate comisarii ANPC întâlnesc și astfel de situații în cadrul controalelor. Chiar dacă au fost consiliați, unii operatori economici continuă să ignore prevederile legii, motiv pentru care suntem nevoiți să luăm măsura opririi activității, menită să preîntâmpine punerea în pericol a consumatorilor”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar al ANPC.

LISTA Vin reducerile - Tarife de la 38 de lei pe noapte pe litoralul românesc CITEȘTE ȘI LISTA Vin reducerile - Tarife de la 38 de lei pe noapte pe litoralul românesc

Comisarii ANPC au amendat unitatea cu 63.000 de lei, au decis închiderea temporară a blocului alimentar, până la remedierea deficiențelor, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, remedierea deficiențelor de informare, în termen de maximum 30 de zile.

FOTO - ANPC închide bucătăria unui hotel de pe litoral
viewscnt
Afla mai multe despre
jupiter
hotel