Delta Dunării va avea 40 de trasee de turism lent, cu 8 puncte de campare autorizate

Delta Dunării va avea 40 de trasee de turism lent, cu 8 puncte de campare autorizate
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 13:49

Inițiativa traseelor de turism lent aparține Asociației Ivan Patzaichin Mila 23, care a lansat, weekendul trecut, prima rută dedicată exclusiv bărcilor cu vâsle. Denumit „Delta lui Ivan”, traseul are ca punct de pornire Memorialul Ivan Patzaichin de pe faleza din Tulcea, iar ca sosire, Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23, locul nașterii marelui campion, anunță Agenția de presă Rador.

Prima rută „verde” a primit avizul ARBDD și pentru un punct de înnoptare, Administrația urmând să aprobe încă 7 asemenea locuri de campare, pentru turiștii care vizitează Delta în ambarcațiuni lente (cu vâsle sau electrice) sau cu bicicleta, și care vor fi amenajate cu bani din PNRR.

Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox CITEȘTE ȘI Microsoft concediază sute de angajați ai diviziei de jocuri Xbox
Urmărește-ne și pe Google News

Aflat în județul Tulcea, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus că turiștii interesați să viziteze rezervația cu caiacul sau cu bicicleta au nevoie de rute dedicate, care să nu se intersecteze cu traseele bărcilor cu motor, pentru a dezvolta un turism care să pună accentul pe protejarea patrimoniului natural al Deltei.

Alături de guvernatorul ARBDD, Bogdan Bulete, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin Mila 23, Teodor Frolu, dar și de participanții la Caravana Apele Unite, ministrul Mediului a vizitat unul dintre primele puncte de campare de pe traseul „Delta lui Ivan”.

„Eu cred că ideea de slow tourism e una care ar trebui explorată, pentru că foarte mulți oameni spun că, așa cum se întâmplă astăzi, activitatea turistică comercială pe termen lung este nesustenabilă. Cred că faceți o chestie bună, care nu poate fi decât exemplu de bună practică ulterior. Astăzi explorăm. E un proiect-pilot. Mă bucur că domnul guvernator a fost de acord să facem acest pas, pentru că eu cred că, în baza unor reguli clare, putem și să înnoptăm”, a declarat Mircea Fechet.

În prezent, camparea în Delta Dunării este strict reglementată și permisă doar în locurile special amenajate și autorizate, regulă esențială pentru a preveni degradarea mediului și pentru a proteja speciile rare din această zonă unică.

Noile puncte de înnoptare vor respecta toate reglementările în vigoare și vor fi dotate cu facilități minime pentru a reduce impactul asupra mediului, iar turiștii vor fi încurajați să aplice bunele practici ale ecoturismului, să limiteze deșeurile și să respecte liniștea naturii.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
turism