Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

 Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:45

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele opt luni, față de perioada similară din anul 2023, atât ca serie brută cu 8,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 7,3%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2024, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 8,1%, datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+13,7%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,2%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+3,6%)”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Când ar putea fi lansat Apple Intelligence CITEȘTE ȘI Când ar putea fi lansat Apple Intelligence
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2024, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2023, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 7,3%, datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+12,7%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,6%) și comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+3,3%), scrie News.ro.

August 2024 comparativ cu iulie 2024

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 2,1%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,7%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+0,8%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna august 2024, comparativ cu luna precedentă, cu 1,6%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,4%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+1,7%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,9%).

VIDEO PROFIT LIVE Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate: Personalizarea poate să fie antidotul, prin loializare. Un salt care va urma în următorii 3-5 ani se va axa pe prețuri. Încep discuții despre cum ar putea să arate eventuale reguli de etică CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Vlad Marincaș, co-fondator Aqurate: Personalizarea poate să fie antidotul, prin loializare. Un salt care va urma în următorii 3-5 ani se va axa pe prețuri. Încep discuții despre cum ar putea să arate eventuale reguli de etică

August 2024 comparativ cu august 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2024, comparativ cu luna august 2023, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 8,1%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+16,9%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,4%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2024, comparativ cu luna august 2023, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 9,2%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+18,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,3%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins