Italia ar putea majora impozitele firmelor din domeniul comerțului electronic

Italia ar putea majora impozitele firmelor din domeniul comerțului electronic
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:22

Italia intenționează să majoreze impozitele asupra marilor companii, cum ar fi grupurile de comerț electronic (e-commerce), pentru a colecta bani suplimentari la finanțele statului, a anunțat Lucia Albano, subsecretar de stat la Trezorerie, într-un interviu acordat televiziunii Sky Tg24, transmite Reuters.

„Vorbim despre marile firme din domeniul comerțului electronic, care au sediile sociale în afara Italiei și plătesc mai puțin decât ar trebui”. Trezoreria caută să revizuiască normele fiscale, inclusiv creanțele privind impozitul amânat, a explicat oficialul italian.

Urmărește-ne și pe Google News
McDonald’s lansează în SUA un sandwich foarte așteptat, pentru o perioadă limitată CITEȘTE ȘI McDonald’s lansează în SUA un sandwich foarte așteptat, pentru o perioadă limitată
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

„Vrem să intervenim asupra distorsiunilor care permit, în mod legal, unor companii să plătească mai puțin decât ar trebui”, a avertizat Albano.

Italia urmează să prezinte luna aceasta proiectul bugetului pe 2025. Ministrul de Finanțe, Giancarlo Giorgetti, lucrează la finanțarea pachetului fiscal pentru 2025, în valoare de aproximativ 25 miliarde de euro, iar până acum doar o jumătate din sumă este disponibilă, scrie Agerpres.

Conform planului, deficitul bugetar al Italiei va ajunge anul viitor la 3,3% din PIB, de la un nivel estimat la 2,9% din PIB anul acesta, având nevoie de împrumuturi suplimentare de aproximativ nouă pentru finanțarea măsurilor promise. Restul va fi finanțat printr-o combinație între venituri fiscale mai ridicate și reduceri de cheltuieli.

Ministrul de Finanțe, a declarat recent: „Vom aproba un buget care va necesita sacrificii din partea tuturor, ceea ce înseamnă impozitarea profiturilor suplimentare. Înseamnă taxarea profiturilor și a veniturilor, și este un efort pe care trebuie să-l facă întreaga țară, atât persoanele fizice, cât și IMM-urile și marile companii”.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
impozit
comert electronic