Vinul zilei: Un Primitivo foarte bine poziționat ca preț, cu parade interminabile de vișine și fructe negre de pădure, ciocolată, vanilie și tabac

Vinul zilei: Un Primitivo foarte bine poziționat ca preț, cu parade interminabile de vișine și fructe negre de pădure, ciocolată, vanilie și tabac
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Recomandarea noastră de astăzi este Doppio Passo Primitivo 2022, un vin roșu de la crama Botter, apreciat cu 96 de puncte de criticul italian Luca Maroni.

Crama Botter, fondată în 1920 de Carlo Botter,  produce vinuri distribuite în peste 40 de țări.
Doppio Passo Primitivo 2022 își deschide buchetul cu note de mure și cacao, urmate de arome fine de fructe dulci pe palat. Se recomandă servirea la o temperatură de 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, grătar sau alte mâncăruri savuroase.

Răzvan Jurcă: Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei inițiatice (iar inițierea asta nu se termină niciodată!) a oricărui iubitor de vinuri bune în căutarea bogăției gustative, aromatice și a expresivității. Acesta este vinul de azi, deosebit de reușit și de bine poziționat la preț pentru ceea ce oferă: parade interminabile de vișine și fructe negre de pădure, ciocolată, vanilie și tabac, gust rotund și viguros, catifelat (cum ne place!), cu aciditate vioaie, alcool bine integrat și finish dominat de caise confiate, smochine și scorțișoară demn (după părerea mea) de o ligă mai mare. Concluzia, de această dată fără paranteze, este că acest Doppio Passo merită atenția dumneavoastră și un loc în cămară pentru sărbătoarea aceea de care aveți nevoie, cred, în fiecare zi.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin