Planurile Fabricii de Lapte Brașov, cel mai mare centru al Hellenic Dairies din afara Greciei

Planurile Fabricii de Lapte Brașov, cel mai mare centru al Hellenic Dairies din afara Greciei
Emil Popescu
Emil Popescu
scris astăzi, 07:09

Fabrica de Lapte Brașov, compania care produce și comercializează gama Olympus și unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, exportă 35% din producție, pe 23 de piețe, iar după integrarea completă a noului centru logistic cu fabrica, spre finele anului, anticipează o creștere proporțională a livrărilor externe.

“În momentul de față, lactatele Olympus produse la Brașov ajung în 23 de țări. Cerere există pentru toată gama de produse fabricate în România, în proporții diferite de la o țară la alta, însă cele mai căutate specialități, pe toate piețele internaționale, sunt brânzeturile Olympus”, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții Fabricii de Lapte Brașov, cel mai mare centru de producție al grupului Hellenic Dairies din afara Greciei.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Tranzacție: Wolt cumpără Tazz, platforma de livrare a grupului eMAG CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Wolt cumpără Tazz, platforma de livrare a grupului eMAG
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Exporturile companiei au crescut constant în fiecare an, pe măsură ce brand-ul Olympus a pătruns pe tot mai multe piețe internaționale.

Înainte de inaugurarea noului centru logistic, compania exporta 35% din producție, în țări precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia, iar 65% era comercializată pe piața din România, care rămâne principalul focus.

În luna septembrie, compania a inaugurat, după o investiție de peste 40 de milioane de euro, noul centru logistic, amplasat lângă unitatea de producție. Centrul cu o suprafață de 13.500 mp include unul dintre cele mai mari depozite frigorifice high-bay din România. Depozitul asigură o temperatură controlată (2-4 grade Celsius), are o capacitate de stocare de 32.000 de paleți și folosește roboți LGV (Laser Guided Vehicles), macarale autonome și platforme software care permit operatorilor să depoziteze și să livreze rapid și precis, prin comenzi simplificate.

VIDEO Protest pe șantierul IKEA din Iași CITEȘTE ȘI VIDEO Protest pe șantierul IKEA din Iași

“Obiectivele și provocările noastre din acest an țin de creșterea volumului de lapte pe care îl colectăm de la fermierii români și de scalarea producției locale de lactate, astfel încât să utilizăm la randament optim liniile de producție și noua capacitate de stocare. Chiar dacă ne aflam deja în topul companiilor care colectează lapte produs în România, capacitatea adițională de stocare ne va permite să sprijinim și mai mult dezvoltarea producătorilor locali”, spun reprezentanții producătorului gamei Olympus.

Investițiile viitoare ale companiei vor viza - ca și până acum - modernizarea continuă a liniilor de producție, instalațiile de recepție a laptelui de la fermierii români, dezvoltarea portofoliului de produse și producția sustenabilă. În viitorul apropiat, planurile Fabricii de Lapte Brașov urmăresc dezvoltarea capacităților de generare a energiei din surse regenerabile, un proiect început în urmă cu mai mulți ani prin instalarea primelor sisteme fotovoltaice și de producție biogaz în cadrul fabricii.

Reprezentanții companiei din grupul Hellenic Dairies remarcă totodată o dezvoltare sănătoasă, în concordanță cu cererea, a pieței lactatelor, în condițiile în care acest tip de produse (atât laptele de consum cât și produsele derivate, precum iaurtul sau brânzeturile) se află în topul preferințelor consumatorilor români iar unele dintre categorii și-au continuat în acest an trendul ascendent.

Proprietarul Zara a lansat un fond pentru a investi în proiecte de inovare, în principal în sectorul textil CITEȘTE ȘI Proprietarul Zara a lansat un fond pentru a investi în proiecte de inovare, în principal în sectorul textil

“În opinia noastră, cel mai important aspect care influențează pozitiv piața este educația în privința beneficiilor și a importanței pe care o are calitatea produselor lactate”, conform sursei citate.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generație de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de țări. În prezent, Olympus deține zece fabrici în patru țări (Grecia, România, Bulgaria și Cipru), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale,  sucuri naturale, dar și apă minerală naturală sau băuturi răcoritoare.

Gigantul american al dulciurilor Mondelez, producătorul Milka și Oreo, va finaliza anul viitor un plan de investiții de 30 milioane euro în România CITEȘTE ȘI Gigantul american al dulciurilor Mondelez, producătorul Milka și Oreo, va finaliza anul viitor un plan de investiții de 30 milioane euro în România

În România, grupul este prezent de peste 25 de ani.

Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, ca proiect greenfield de peste 55 de milioane de euro, și a atras în 12 ani de activitate (până în 2023) investiții totale de peste 140 de milioane de euro, direcționate în special către echipamente de ultimă generație pentru colectarea și prelucrarea laptelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
olympus
lapte