Vinul zilei: un Prosecco proaspăt, prietenos și generos, cotat cu 91 puncte James Suckling, care dezvăluie note de mere și pere verzi, flori și piersici albe, pe un fundal de senzații vegetal-condimentate

Vinul zilei: un Prosecco proaspăt, prietenos și generos, cotat cu 91 puncte James Suckling, care dezvăluie note de mere și pere verzi, flori și piersici albe, pe un fundal de senzații vegetal-condimentate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris astăzi, 09:05

Prosecco Superiore Giall’Oro este un vin spumant realizat în principal din struguri Glera, cu adaosuri mici de Verdiso și Perera.

Ruggeri este unul dintre cei mai renumiți producători de Prosecco la nivel mondial. Cu o tradiție de secole, brandul Ruggeri este documentat încă din anii 1800, iar în prezent, compania își propune să producă și să promoveze spumantele Prosecco Superiore și Cartizze.

Urmărește-ne și pe Google News

Actuala podgorie Ruggeri a fost fondată de Giustino Bisol în 1950, în celebra regiune viticolă Valdobbiadene. Bisol continuă o tradiție de câteva secole, iar în 2017, Ruggeri a devenit parte a grupului Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Prosecco Superiore Giall’Oro se prezintă cu o culoare galben-pai deschis, având nuanțe verzui. Acest vin oferă un buchet delicat, persistent și foarte fructat, cu arome de mere galbene coapte și flori de salcâm. Gustul este ușor dulce și proaspăt, extrem de catifelat și echilibrat, cu un perlaj fin, abundent și persistent, încheind cu un final lung și fructat. Este ideal ca aperitiv și perfect pentru petreceri, companion excelent pentru creveți (cruzi) și pește, antreuri, feluri principale pe bază de legume și brânzeturi mai puțin aromate.

Valentin Ceafalău: Cu astfel de exemple a devenit Prosecco lider în preferințele consumatorilor de spumante din întreaga lume. Proaspăt, parfumat, prietenos și generos  dar în același timp elegant, acest vin își dozează foarte bine aromele de mere și pere verzi, flori și piersici albe, pe care le așează pe un fundal de senzații vegetal-condimentate. Perlajul persistent are rolul de amplificator al aromele fructate și, alături de aciditatea precisă, susține ritmul proaspăt și suculent al postgustului citric.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin