Avertisment al specialiștilor în securitate cibernetică - Ce este ingineria socială

Avertisment al specialiștilor în securitate cibernetică - Ce este ingineria socială
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Directoratul Național de Securiotate Cibernetică (DNSC) avertizează că orice solicitare cu caracter urgent trebuie privită cu atenție, mai ales dacă solicită date sensibile, întrucât este metoda folosită de către atacatorii cibernetici.

”Ingineria socială se referă la folosirea decepției și a manipulării pentru a convinge utilizatorii să divulge informații confidențiale sau personale. Majoritatea atacurilor cibernetice desfășurate asupra utilizatorilor obișnuiți folosesc, într-o anumită măsură, inginerie socială”, au transmis specialiștii DNSC.

Urmărește-ne și pe Google News
Căutarea din Windows va folosi inteligența artificială CITEȘTE ȘI Căutarea din Windows va folosi inteligența artificială
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit acestora, alături de tehnicile de decepție, atacatorii se folosesc și de date personale ale victimelor, obținute în cadrul unor breșe de securitate sau scurgeri de date, scrie News.ro

”Informații precum adresa de email, nume, prenume, CNP, sau altele similare sunt folosite de atacatori pentru a genera mai multă credibilitate și încredere. DNSC recomandă să analizați cu atenție orice fel de solicitări cu caracter urgent sau în care se cer date cu caracter sensibil. Evitați acțiunea urgentă la cererea atacatorilor și rămâneți vigilenți atunci când primiți mesaje de la necunoscuți”, au mai transmis specialiștii în securitate cibernetică.

viewscnt
Afla mai multe despre
dnsc
inginerie sociala