Nicușor Dan: Sper să demolăm Cathedral Plaza. Este emblema corupției imobiliare din București

Nicușor Dan: Sper să demolăm Cathedral Plaza. Este emblema corupției imobiliare din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2024

Primarul Capitalei Nicușor Dan susține că, peste câteva săptămâni, Curtea de Apel București va da sentința definitivă în ultimul proces pe care primăria îl are cu proprietarii Cathedral Plaza. În cazul în care decizia va fi una favorabilă administrației publice, Nicușor Dan spune că va demola imediat imobilul din vecinătatea Catedralei romano-catolice Sfântul Iosif. ”Este emblema corupției imobiliare din București și faptul că va putea fi demolată într-o zi va fi un semn de sănătate a democrației noastre”, spune primarul general.

Primarul general Nicușor Dan a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă mai demolează imobilul Cathedral Plaza, un bloc de 19 etaje construit în centrul Capitalei, în vecinătatea Catedralei romano-catolice Sfântul Iosif, scrie News.ro.

”Sunt patru litigii importante, două s-au finalizat. Unul a spus că autorizația e nelegală - dată de Andrei Chiliman ca primar al Sectorului 1 în 2006. În 2010, Curtea de Apel Suceava a zis că autorizația este nelegală, chestiunea asta s-a închis. După care, în 2012-2013, Tribunalul Dâmbovița a spus că ea trebuie demolată de primarul municipiului, nu de primarul de sector. Eu am dat o dispoziție de demolare. În urma acestei dispoziții, trebuia să angajăm mai întâi expert, apoi o firmă de construcții etc. Dispoziția pe care eu am dat-o a fost suspendată de către instanță până la judecarea celuilalt proces care vizează intrarea în legalitate. Să zicem că bunica dumneavoastră are o casă la țară pe care a construit-o fără autorizație acum 60 de ani. Nu înseamnă că trebuie să o demolăm. Trebuie să ne uităm dacă această construcție se încadrează în Planul Urbanistic al localității și cele mai multe se încadrează. Proprietarii de la Cathedral Plaza au apelat la acest mecanism al intrării în legalitate. În opinia mea, total nejustificat. Dar există un litigiu pe acest subiect. Tribunalul București a respins intrarea în legalitate și în câteva săptămâni se va pronunța Curtea de Apel București. În ipoteza în care Curtea de Apel va confirma ceea ce zice Tribunalul, dispoziția mea va rămâne în picioare și o să demolăm. Sper să o  demolăm”, a explicat Nicușor Dan la Prima TV.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO O casă care a aparținut unuia dintre primii telefoniști din România, amenințată cu demolarea, a fost relocată la Măgurele. Voluntarii, invitați să o salveze CITEȘTE ȘI FOTO O casă care a aparținut unuia dintre primii telefoniști din România, amenințată cu demolarea, a fost relocată la Măgurele. Voluntarii, invitați să o salveze
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Primarul general a numit Cathedral Plaza drept ”emblema corupției imobiliare” din București.

”Această clădire este emblematică, au fost proteste de sute de mii de oameni în momentul în care s-a făcut, este emblema corupției imobiliare din București, și faptul că va putea fi demolată într-o zi va fi un semn de sănătate a democrației noastre”, a conchis Nicușor Dan.

viewscnt
Afla mai multe despre
cathedral plaza
nicusor dan