Prețul caselor din România a crescut cu aproape 7% - Eurostat

Prețul caselor din România a crescut cu aproape 7% - Eurostat
Ionuţ Tudorică
Ionuţ Tudorică
scris astăzi, 18:07

România se află printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la case, cu un plus de 6,8% în trimestul al doilea al acestui an. Dar n-a fost o evoluție comparabilă cu Polonia sau cu Ungaria, unde prețurile caselor au crescut cu două cifre.

Prețurile locuințelor din România a crescut cu 6,8% în al doilea trimestru față de același trimestru al anului trecut, după altă creștere de 5,5%, în primul trimestru. Sunt creșteri mai mari decât în 2023, când variația pozitivă era de 4,8% în T1 și de 3,6 în T2, arată Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Plan oficial: Economia Greciei va ajunge la dimensiunile din 2009 abia în 2028. Este nevoie de 19 ani pentru închiderea rănilor provocate de falimentul economic CITEȘTE ȘI Plan oficial: Economia Greciei va ajunge la dimensiunile din 2009 abia în 2028. Este nevoie de 19 ani pentru închiderea rănilor provocate de falimentul economic
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, șase au înregistrat o scădere anuală a prețurilor locuințelor în al doilea trimestru al anului 2024, iar douăzeci au arătat o creștere anuală. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Luxemburg (-8,3%), Finlanda (-4,8%) și Franța (-4,6%), în timp ce cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Polonia (+17,7%), Bulgaria (+15,1%), Lituania (+10,4%) și Croația (+10,0%).

Comparativ cu trimestrul precedent, prețurile au scăzut în două state membre, au rămas stabile într-unul (Ungaria) și au crescut în douăzeci și trei de state membre. Scăderile au fost înregistrate în Franța și Belgia (ambele -0,2%), în timp ce cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Croația (+4,3%), Portugalia (+3,9%) și Spania (+3,6%).

EXCLUSIV Deficitul bugetar pentru primele nouă luni a ajuns deja la 5,45% din PIB. Pentru Guvern urmează ultimele luni de foc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Deficitul bugetar pentru primele nouă luni a ajuns deja la 5,45% din PIB. Pentru Guvern urmează ultimele luni de foc

În al doilea trimestru al anului 2024, prețurile locuințelor, măsurate prin Indicele Prețurilor Locuințelor, au crescut cu 1,3% în zona euro și cu 2,9% în UE comparativ cu același trimestru al anului precedent. În primul trimestru al anului 2024, prețurile locuințelor au scăzut cu 0,3% în zona euro și au crescut cu 1,5% în UE. Aceste cifre provin de la Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Comparativ cu primul trimestru al anului 2024, prețurile locuințelor au crescut cu 1,8% în zona euro și cu 1,9% în UE în al doilea trimestru al anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
oret
case
eurostat