EXCLUSIV FOTO Una dintre cele mai puternice familii libaneze își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească. Negociază achiziția Victoria Center

EXCLUSIV FOTO Una dintre cele mai puternice familii libaneze își pregătește intrarea pe piața imobiliară românească. Negociază achiziția Victoria Center

Wissam Nesr, alături de Victoria Center

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris marţi, 01:26

Compania de investiții Solida Capital, deținută de familia libanezo-belgiană Nesr, care gestionează conglomeratul Webcor Group, se află printre investitorii care au depus oferte de achiziție a clădirii de birouri Victoria Center de la Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), care mai deține în România furnizorul de electricitate EVRYO, fostul CEZ, potrivit surselor Profit.ro. Acesta este primul pas al investitorului pe piața imobiliară românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Oferta Solida Capital este printre cele mai interesante, spun sursele Profit.ro, iar tranzacția se poate încheia la un preț de 30-33 de milioane de euro.

FOTO Universitatea Politehnica lansează unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România CITEȘTE ȘI FOTO Universitatea Politehnica lansează unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România

Ultima schimbare de proprietari a Victoria Center a fost în 2015, la un preț de 20 de milioane de euro.

Clădirea de pe Calea Victoriei a fost finalizată în trimestrul patru din 2009, are o suprafață închiriabilă de circa 7.600 de metri pătrați și un număr de 96 de locuri de parcare.

FOTO Străinii vor să cumpere apartamente și vile luxoase în România CITEȘTE ȘI FOTO Străinii vor să cumpere apartamente și vile luxoase în România

„Ne uităm la piața imobiliară din România de ceva timp și asta face parte din strategia noastră de a lua în considerare investiții atractive în București. Nu putem comenta, dezvălui sau face referire la investiții sau oportunități specifice. Putem doar să confirmăm că suntem activi în căutarea de oportunități pe sectoarele de birouri și al locuințelor destinate studenților (PBSA)“, a declarat Joao Saracho, managing director al Solida Capital, întrebat de Profit.ro dacă vizează achiziția Victoria Center.

Bazele Solida Capital au fost puse în 2018 în Dubai, după care în 2021 a fost deschis biroul din Varșovia. În primul an de activitate pe piața imobiliară europeană, Solida Capital a investit peste 150 de milioane de euro, în special, în clădiri de birouri și proiecte destinate studenților, așa numitele Purpose Built Student Accommodation (PBSA), în Polonia. Planul companiei de investiții este să se extindă în București, Praga și Budapesta. Strategie de investiții a companiei este una de tip oportunist.

FOTO Un fond al Băncii Centrale a Ungariei intră, prin GTC, pe piața rezidențială românească cu sute de apartamente amplasate într-o zonă vizată de mai mulți milionari CITEȘTE ȘI FOTO Un fond al Băncii Centrale a Ungariei intră, prin GTC, pe piața rezidențială românească cu sute de apartamente amplasate într-o zonă vizată de mai mulți milionari

Fondatorii Solida Capital sunt Wissam Nesr și Jean Aboumrad, proprietarul și, respectiv, directorul de investiții al Webcor Group, un conglomerat cu peste 3.600 de angajați în companii de distribuție, comerț și industriale din Europa, Asia și Africa.

Wissam Nesr este moștenitorul lui Ali Nehmé Nesr, un om de afaceri reputat al diasporei libaneze din Africa.

Ali Nesr și-a pus bazele imperiului în anii `70 în Zair, după care în anii `90 și-a extins operațiunile în Angola și a fondat AngoAlissar, care a devenit importatorul și distribuitorul exclusiv a peste 300 de produse.


Compania a fost inclusă mai târziu în grupul Webcor care deține astăzi companiile Grandes Moages de Angola – una dintre cele mai mari mori de făină de grâu din Africa, producătorul de spumă pentru saltele și perne Imex din Angola, producătorul de lactate Lactiangol din Angola, producătorul italian Pasta Berruto, unul dintre cei mai mari producători de paste din lume, și productărul de oțet, ulei și condimente Mendes Gonçalves Angola (MGA) din Luanda.

Familia Nesr a fost inclusă de presa din Africa într-o listă cu 30 de dinastii libaneze cu influență în lumea afacerilor din Africa.

Wissam Nesr a primit de la Regele Belgiei Ordinul coroanei în grad de cavaler.

EXCLUSIV Este pregătită a doua tranzacție imobiliară de răsunet, care scoate Globalworth din nișa proprietăților logistice. Una dintre cele mai bogate familii din Belgia negociază un contract de 100 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Este pregătită a doua tranzacție imobiliară de răsunet, care scoate Globalworth din nișa proprietăților logistice. Una dintre cele mai bogate familii din Belgia negociază un contract de 100 milioane euro

Vânzarea Victoria Center reprezintă a doua tranzacție în decurs de 4 ani a Macquarie Infrastructure and Real Assets, după vânzarea complexul de birouri Floreasca Park către conglomerat chinez Fosun pentru peste 100 de milioane de euro.

Australienii de la Macquarie sunt activi pe piața imobiliară din România prin intermediul platformei GLL Real Estate Partners, cumpărată în 2018.

GLL Real Estate Partners a fost implicată în 2014 într-o tranzacție importantă, prin care a mutat clădirea Charles de Gaulle Plaza din portofoliul Accession Fund (fond administrat tot de GLL) în proprietatea altui fond al GLL. Tranzacția a fost evaluată la circa 70 milioane euro și a presupus și rambursarea creditului existent.

Accession Fund a intrat în posesia Charles de Gaulle Plaza în 2006, când a plătit către Avrig 35 și CA Immo circa 80 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacție de la acea vreme.

Un producător român de materiale de construcții vrea turbină eoliană, inclusiv cu bani UE nerambursabili CITEȘTE ȘI Un producător român de materiale de construcții vrea turbină eoliană, inclusiv cu bani UE nerambursabili

Fondul german GLL Real Estate Partners, înființat în 2000 de trei directori ai HypoVereinsbank, în parteneriat cu Lead Lease Corporation și grupul de asigurări Generali, a fost preluat în 2018 de platforma de investiții Macquarie Infrastructure and  Real Assets, o divizie a Macquarie Group, cu acționari precum Vanguard Group, BlackRock Fund Advisors sau Fondul Suveran al Norvegiei. Pe parcursul a aproape două decenii, GLL a gestionat investiții de peste 16 miliarde de euro în imobiliare.

Platforma Macquarie Infrastructure and  Real Assets administrează acum active în valoare de 938,3 miliarde de dolari, printre care se numără și grupul EVRYO, unul dintre furnizorii de electricitate majori de pe piața românească. Macquarie a cumpărat principalele active românești ale cehilor de la CEZ în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
solida capital
victoria center
macquarie