EXCLUSIV FOTO Proprietarul celebrei case Mița Biciclista își extinde investițiile în zonă. Promite un colț cultural

EXCLUSIV FOTO Proprietarul celebrei case Mița Biciclista își extinde investițiile în zonă. Promite un colț cultural

Aurel Iancu alături de casa Mița Biciclista

scris astăzi, 01:34

Omul de afaceri Aurel Iancu, proprietarul celebrei clădiri istorice cunoscută sub numele de Mița Biciclista, și-a extins investițiile în scuarul de la Biserica Amzei, din centrul Bucureștiului, prin achiziția unor clădiri vechi ce urmează a fi renovate și reintegrate în peisajul urban, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

El a cumpărat, anul trecut, un grup de imobile, cu o suprafață construită de circa 500 de metri pătrați, plus un teren de 150 de metri pătrați adiacent, amplasate în intersecția descrisă de Biserica Amzei, Casa Mița Biciclista și Ambasada Franței, la parterul cărora funcționează o criotorie și un magazin al artistului Dan Coma, soțul creatoarei de modă Doina Levintza.

EXCLUSIV FOTO Hagag negociază cu un lanț hotelier celebru operarea viitorului său hotel de lângă kilometrul 0 al Bucureștiului. Analizează varianta vânzării proprietății CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag negociază cu un lanț hotelier celebru operarea viitorului său hotel de lângă kilometrul 0 al Bucureștiului. Analizează varianta vânzării proprietății
Urmărește-ne și pe Google News

Clădirile au fost folosite ca locuințe, cu spații comerciale la parter.

Costul acestor achiziții a depășit prețul plătit de Aurel Iancu pe casa Mița Biciclista, spun sursele Profit.ro.

Scopul achizițiilor este acela de a crea o zonă culturală în scuarul de la Biserica Amzei, mai spun sursele Profit.ro.

Un mare constructor român vede ce va urma după eliminarea facilităților - scumpiri, muncă la „gri” și migrarea specialiștilor CITEȘTE ȘI Un mare constructor român vede ce va urma după eliminarea facilităților - scumpiri, muncă la „gri” și migrarea specialiștilor

În acest sens, firma Yancool a lui Aurel Iancu a încheiat o colaborare cu Primăria Sector 1 prin care și-a propus să finanțeze lucrările de revitalizare a scuarului în care se află investițiile sale. Proiectul a și fost votat de Consiliul Local.


O parte din acest proiect prevede și montarea lângă biserică a sculpturii Trumful Binelui, semnată de Virgil Scripcariu, care acum este expusă în Portugalia.

FOTO Grupul hotelier de lux Hyatt deschide primul hotel din București CITEȘTE ȘI FOTO Grupul hotelier de lux Hyatt deschide primul hotel din București


Iancu a cumpărat casa Mița Biciclista în 2021. Aceasta a fost redeschisă un an mai târziu, după ce imobilul a trecut printr-un proces de consolidare care a costat 4,5 milioane de euro.

Clădirea Mița Biciclista a fost construită la începutul secolului al XX-lea, cu fațadă în stil Art Nouveau, după un proiect realizat de arhitectul Nicolae C. Mihăescu, și renovată în 1980. Imobilul, declarat monument de arhitectură în stil baroc, a rămas un simbol al orașului București datorită notorietății Mariei Mihăiescu, curtezană celebră și prima femeie din București care a mers pe bicicletă și care a locuit în acest imobil, conform presei vremii.

EXCLUSIV FOTO Dorin Mateiu și Ioan Străjan au vândut Golf Hotel Pianu fraților Duman. Hotelul, de lângă clubul făcut celebru de Iohannis, devine centru de dezintoxicare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Dorin Mateiu și Ioan Străjan au vândut Golf Hotel Pianu fraților Duman. Hotelul, de lângă clubul făcut celebru de Iohannis, devine centru de dezintoxicare

Odată cu redeschiderea, clădirea a devenit un centru cultural, fiind organizate aici o serie de baluri și expoziții, și a intrat în atenția publicului prin amplele decorațiuni de Crăciun.


EXCLUSIV FOTO Proprietarul celebrei case Mița Biciclista își extinde investițiile în zonă. Promite un colț cultural

Aurel Iancu este chief technical officer în cadrul Dokia Capital, compania discretului om de afaceri George Brăiloiu specializată în tehnologia blockchain dedicată pieței crypto.

În aceeași zonă, Brăiloiu a cumpărat, prin Dokia Capital, și monumentul istoric Casa Braikoff de lângă Ateneul Român, în care urmează să fie deschis primul magazin Hermes, unul dintre cele mai exclusiviste branduri din lumea modei. Pe aceeași stradă, One United Properties urmează să deschidă primul hotel de 5 stele sub brandul Mondrian din România.

Și dezvoltatorul cu capital israelian Hagag este în discuții cu nume internaționale sonore care vizează intrarea pe piața românească prin intermediul spațiilor de retail disponibile în proiectul H Știrbei Palace. Pentru renovarea Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei, dezvoltatorul a alocat un buget de 20 de milioane de euro.

EXCLUSIV FOTO Hagag negociază cu un lanț hotelier celebru operarea viitorului său hotel de lângă kilometrul 0 al Bucureștiului. Analizează varianta vânzării proprietății CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag negociază cu un lanț hotelier celebru operarea viitorului său hotel de lângă kilometrul 0 al Bucureștiului. Analizează varianta vânzării proprietății

Calea Victoriei din București a urcat două poziții, până pe 38, în clasamentul celor mai scumpe artere comerciale din lume, în contextul în care chiriile din București au înregistrat în ultimul an a șaptea cea mai mare creștere din cele 138 de piețe analizate la nivel global în cel mai recent raport realizat de Cushman & Wakefield.

Zona Calea Victoriei găzduiește retaileri de lux ca Louis Vuitton, Max Mara, Secretist, Casa Frumoasă și hotelieri ca Radisson, InterContinental Athénée Palace Bucharest, Novotel.

„Accesul auto este restricționat vara, în weekend-uri, pe cea mai râvnită arteră a capitalei, deservind afluxul de pietoni, locuitori și turiști, care pot admira obiective ca Palatul Cantacuzino Muzeul George Enescu, Casa Vernescu, Palatul Ghica, Casa Monteoru, Palatul Cesianu, Palatul Știrbei, Ateneul Român, Palatul Regal–Muzeul Național de Artă al României, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul CEC etc.

Aceste imobile au fost construite până în anul 1900, de către arhitecți importanti, aduși de Regele Carol I în țară, pentru a consolida statul modern român“, spune Eduard-Mircea Uzunov, fondatorul Regatta, care a încheiat anul trecut tranzacții imobiliare de aproape 40 de milioane de euro, o mare parte dintre acestea în zona Calea Victoriei și Piața Amzei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mita biciclista
aurel iancu
dokia capital