Windows 11 primește un nou update major

Windows 11 primește un nou update major
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 11:14

Microsoft a început să livreze update-ul 24H2 pentru Windows 11, care aduce numeroase noutăți și îmbunătățiri.

Cel mai important update din acest an pentru sistemele de operare Windows 11 a început să fie livrat prin Automatic Updates, putând fi instalat de unii dintre utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News

Această versiune promite o securitate mai bună și aduce o serie întreagă de noutăți, de la conectivitate, la funcțiile de inteligență artificială.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Când ar putea fi lansat Apple Intelligence CITEȘTE ȘI Când ar putea fi lansat Apple Intelligence

Meniul Quick Settings din bara laterală poate fi acum personalizat mai ușor. Butoanele pot fi rearanjate prin drag&drop, iar lista de rețele wireless are acum un buton de refresh.

Notabil este și suportul pentru Wi-Fi 7 pe care acest update îl aduce, oferind viteze mai bune de transfer pentru router-ele compatibile.

PC-urile cu NPU-uri suficient de puternice pentru a intra în categoria Copilot+ primesc o serie de funcții noi de AI. Printre acestea se numără posibilitatea generării automate a subtitrărilor pentru player-ele video și traducerea acestora în limba preferată de utilizator.

Windows Studio Effects este un set de efecte implementate la nivelul sistemului de operare, care pot fi folosite pentru comunicațiile video și permit, printre altele, estomparea fundalului.

Microsoft introduce acum și controversata facilitate Windows Recall, care salvează un istoric al utilizării PC-ului, făcând capturi al căror conținut poate fi identificat de AI.

În fine, același update introduce, după foarte mulți ani, suportul nativ pentru arhivele RAM și 7z, care pot fi acum deschise sau create direct din File Explorer.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
update
inteligență artificială