Platforma TikTok, dată în judecată pentru că nu protejează tinerii

Platforma TikTok, dată în judecată pentru că nu protejează tinerii
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:12

TikTok se confruntă cu noi procese intentate de 13 state din SUA și Districtul Columbia, care acuză populara platformă de socializare că dăunează și nu protejează tinerii, transmite Reuters.

Procesele intentate separat în New York, California, Districtul Columbia și alte 11 state, extind lupta juridică a TikTok, deținută de China, cu autoritățile de reglementare din SUA, și cer noi sancțiuni financiare împotriva companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
JTI a deschis un centru global IT în România CITEȘTE ȘI JTI a deschis un centru global IT în România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Statele acuză TikTok că folosește în mod intenționat un software care creează dependență, conceput pentru a-i face pe copii să urmărească platforma cât mai mult și des posibil și că prezintă greșit eficiența moderării conținutului, scrie News.ro

”TikTok cultivă dependența de rețelele sociale pentru a crește profiturile corporative”, a declarat procurorul general din California, Rob Bonta, într-un comunicat.

”TikTok vizează în mod intenționat copiii, deoarece știu că copiii nu au încă apărarea sau capacitatea de a crea limite sănătoase în jurul conținutului care provoacă dependență.”

TikTok încearcă să maximizeze timpul petrecut de utilizatori pe aplicație pentru a-i viza cu reclame, spun statele.

”Tinerii au probleme de sănătate mintală din cauza platformelor de socializare precum TikTok, care creează dependență”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James.

TikTok a declarat marți că nu este deloc de acord cu afirmațiile, ”dintre care multe le considerăm inexacte și înșelătoare”, și că a fost dezamăgită de faptul că statele au ales să dea în judecată ”în loc să lucreze cu noi la soluții constructive pentru provocările la nivel de industrie”.

TikTok oferă funcții de siguranță, inclusiv limite implicite de timp de ecran și setări implicite de confidențialitate pentru minorii sub 16 ani, a spus compania.

Procurorul general din Washington D.C., Brian Schwalb, a susținut că TikTok operează o afacere de transmitere de bani fără licență prin intermediul funcțiilor sale de streaming live și monedă virtuală.

VIDEO PROFIT NEWS TV Academia de Guvernanță – Alexandru Chiriță, CEO Electrica SA: Am promovat noua formă de delegare în care decizia e descentralizată / Gabriela Hârțescu, Envisia – Boards of Elite: Noul lider nu trebuie să fie doar un excelent profesion CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Academia de Guvernanță – Alexandru Chiriță, CEO Electrica SA: Am promovat noua formă de delegare în care decizia e descentralizată / Gabriela Hârțescu, Envisia – Boards of Elite: Noul lider nu trebuie să fie doar un excelent profesion

"Platforma TikTok este periculoasă prin design. Este un produs intenționat care dă dependență, care este conceput pentru a-i face pe tineri dependenți de ecranele lor", a spus Schwalb într-un interviu. ”CLUB DE STRIPTEASE VIRTUAL FĂRĂ RESTRICȚII DE VÂSTĂ”

Procesul de la Washington a acuzat TikTok că facilitează exploatarea sexuală a utilizatorilor minori, spunând că fluxul live și moneda virtuală TikTok ”funcționează ca un club de striptease virtual fără restricții de vârstă”.

Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, Carolina de Nord, Oregon, Carolina de Sud, Vermont și statul Washington au dat în judecată compania marți.

În martie 2022, opt state, inclusiv California și Massachusetts, au declarat că au lansat o investigație la nivel național cu privire la impactul TikTok asupra tinerilor.

Departamentul de Justiție al SUA a dat în judecată TikTok în august, pentru că nu a protejat confidențialitatea copiilor în aplicație.

Alte state au dat în judecată anterior TikTok pentru că nu a protejat copiii de vătămări, inclusiv Utah și Texas.

TikTok a respins luni acuzațiile într-un dosar judecătoresc. Compania-mamă chineză a TikTok, ByteDance, contestă o lege din SUA care ar putea interzice aplicația în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
software