Samsung a publicat previziuni dezamăgitoare privind profitul pentru trimestrul al treilea, în timp ce se confruntă cu probleme legate de cipurile AI

Samsung a publicat previziuni dezamăgitoare privind profitul pentru trimestrul al treilea, în timp ce se confruntă cu probleme legate de cipurile AI
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:48

Gigantul tehnologic sud-coreean Samsung Electronics se așteaptă la un profit mai mic decât estimările inițiale pentru al treilea trimestru din 2024, dezamăgind investitorii, relatează CNBC.

În datele preliminare, cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie a prognozat un profit operațional de aproximativ 9,10 trilioane de woni (echivalentul a 6,8 miliarde de dolari), în creștere cu 274% față de cele 2,43 trilioane de woni raportate în aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, cifra a ratat estimările analiștilor de la LSEG, care preconizau un profit operațional de 11,456 trilioane de woni, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
JTI a deschis un centru global IT în România CITEȘTE ȘI JTI a deschis un centru global IT în România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Veniturile Samsung pentru trimestrul încheiat pe 30 septembrie au fost estimate la 81,96 trilioane de woni (aproximativ 61 de miliarde de dolari).

Vicepreședintele companiei, Jun Young-hyun, a emis și o rară scuză oficială, menționând că performanțele diviziei de cipuri de memorie au fost afectate de costuri excepționale și ajustări ale stocurilor de către clienți, precum și de creșterea ofertei de produse consacrate de către companiile chineze.

Samsung, lider mondial în producția de cipuri de memorie și al doilea cel mai mare jucător pe piața globală a smartphone-urilor, a întâmpinat întârzieri în livrările de cipuri avansate ”HBM3E” către clienții săi principali. De asemenea, cererea globală pentru cipurile vechi utilizate în PC-uri și smartphone-uri nu s-a redresat, afectând cota de piață a companiei.

Acțiunile Samsung listate la bursa din Coreea de Sud au scăzut cu 0,98% după publicarea acestor informații. Compania urmează să publice rezultatele detaliate pentru al treilea trimestru la sfârșitul lunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
ai