Rusia a interzis serviciul de mesagerie Discord

Rusia a interzis serviciul de mesagerie Discord
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:26

Rusia a anunțat că a interzis platforma de chat Discord pentru nerespectarea legii, într-un nou exemplu de înăsprire a controlului autorităților asupra internetului, informează AFP.

"Accesul la serviciul de mesagerie Discord a fost restricționat din cauza unei încălcări a cerințelor legislației ruse, a căror respectare este necesară pentru a preveni utilizarea mesageriei în scopuri teroriste și extremiste", a declarat Roskomnadzor, organismul rus de supraveghere a telecomunicațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Donald Trump i-ar fi trimis în secret lui Vladimir Putin teste COVID pentru uz personal. Echipa de campanie a lui Trump reacționează violent CITEȘTE ȘI Donald Trump i-ar fi trimis în secret lui Vladimir Putin teste COVID pentru uz personal. Echipa de campanie a lui Trump reacționează violent
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De mai mulți ani, Rusia a ordonat platformelor străine să elimine conținutul pe care îl consideră "ilegal", aplicându-le sancțiuni relativ modeste, dar regulate, pentru nerespectarea somațiilor sale, scrie News.ro.

În iulie 2023, Discord, care a fost înființată în SUA în 2015, a fost amendată cu șase milioane de ruble (aproape 57.000 de euro la cursul actual) de un tribunal din Moscova pentru că nu a eliminat conținutul considerat "ilegal", dar compania "a ignorat decizia" instanței, a deplâns Roskomnadzor.

La 1 octombrie anul acesta, Roskomnadzor a ordonat din nou Discord să elimine aproape 1.000 de elemente de conținut interzise, ceea ce nu a făcut, potrivit autorității de reglementare, care susține că serviciul de mesagerie "este utilizat în mod activ de infractori".

Discord, popular printre tineri, rămâne mai puțin utilizat zilnic în Rusia decât Telegram, preferat de publicul larg.

Renault deschide comenzile pentru versiunea 4x4 a SUV-ului Rafale CITEȘTE ȘI Renault deschide comenzile pentru versiunea 4x4 a SUV-ului Rafale

De la începutul asaltului asupra Ucrainei în februarie 2022, Kremlinul și-a întărit considerabil controlul asupra sectorului digital, care a fost grav afectat de sancțiunile occidentale.

Guvernul rus și-a intensificat, de asemenea, controlul pe internet, interzicând o serie de site-uri occidentale și rețele de socializare în care criticii săi se puteau exprima liber, de exemplul Facebook, Instagram și X.

Cu toate acestea, aceste resurse pot fi în continuare accesate din Rusia utilizând un VPN.

Discord, o companie americană cu sediul în San Francisco, oferă o platformă gratuită pentru schimbul de text, audio și video. Site-ul său oficial susține că are lunar 150 de milioane de utilizatori activi.

viewscnt
Afla mai multe despre
discord
rusia