Windows 11 a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru jocuri

Windows 11 a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru jocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 sep 2024

După aproape trei ani, Windows 11 pare să fi depășit, în sfârșit, Windows 10, devenind sistemul de operare folosit cel mai frecvent pentru jocuri.

Windows 11 a depășit în ultima lună Windows 10 în ceea ce privește gradul de folosire în rândul utilizatorilor magazinului de jocuri Steam, ceea ce reprezintă un bun indicator în ceea ce privește gaming-ul.

Urmărește-ne și pe Google News

În august, Windows 11 a crescut cu 3%, ajungând la o cotă de piață de 49%. Concomitent, Windows 10 a pierdut aproximativ 3% și a scăzut la 47%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Play Store adaugă suport pentru descărcarea simultană a mai multor aplicații CITEȘTE ȘI Play Store adaugă suport pentru descărcarea simultană a mai multor aplicații

Cum sistemele de operare Microsoft domină copios piața, lupta se duce doar între versiunile de Windows, când vine vorba de PC-uri.

În ceea ce privește uzul general, Windows 11 are acum o cotă de 32%, după ce a câștigat 9% în ultimul an.

Din cauza condițiilor hardware impuse de Microsoft, cu scopul de crește securitatea, dar și vânzărilor producătorilor de PC-uri, Windows 11 a crescut semnificativ mai încet decât Windows 10.

Dacă Windows 10 a avut nevoie de un an pentru a ajunge a fi instalat pe 400 de milioane de PC-uri, Windows 11 a ajuns la acest nivel abia după doi ani. Asta cu toate că Windows 11 a fost livrat ca un upgrade gratuit la Windows 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
steam
jocuri