Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt

Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:32

Google a început să implementeze o serie de funcții menite să protejeze utilizatorii dispozitivelor care-i folosesc sistemul de operare în cazul furturilor.

Cea mai interesantă dintre acestea, Theft Detection Lock, folosește inteligență artificială pentru a identifica mișcările asociate cu furtul telefoanelor.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform companiei, AI-ul este capabil să identifice furtul, de exemplu, atunci când hoțul smulge telefonul din mâna utilizatorului. Rămâne de văzut dacă AI-ul va înțelege ce se întâmplă și ca­­­zul furturilor subtile.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
DECIZIE Poliția poate accesa datele de pe telefoanele mobile pentru infracțiuni minore CITEȘTE ȘI DECIZIE Poliția poate accesa datele de pe telefoanele mobile pentru infracțiuni minore

O a doua facilitate din aceeași categorie, Offline Device Lock, blochează ecranul telefonului atunci când acesta rămâne offline pentru o perioada mai lungă.

În fine, Remote Lock permite utilizatorilor să blocheze dispozitivul de la distanță pe baza numărului de telefon atunci când nu se pot loga în Find My Device cu parola.

Primele două facilități merg pe telefoanelor care au Android 10 sau mai nou în vreme ce ultima funcționează pe orice smartphone cu Android de la versiunea 5 încoace.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
android
antifurt