Ministerul Finanțelor a primit 3 oferte pentru modernizarea infrastructurii centrelor de date

Ministerul Finanțelor a primit 3 oferte pentru modernizarea infrastructurii centrelor de date
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris astăzi, 07:52

Tema Energy, Synotech Global Services Romania și asocierea Turvyk Investment Group (lider), Rezidential Security și Power Supply Systems UPS au depus oferte în cadrul unei licitații organizate de Ministerul Finanțelor pentru achiziționarea de echipamente de infrastructură fizică suport în centrele de date ale instituției, inclusiv servicii asociate, contractul fiind estimat la 47,83 milioane de lei, fără TVA, pentru 7 luni.

"Sistemul informatic al Ministerului Finanțelor (MF) este unic în România, atât din punct de vedere al complexității și specificității aplicațiilor, cât și al numărului de entități ale administrației publice și entități private deservite, precum și al întinderii teritoriale. Acesta este cel mai mare furnizor de date pentru instituțiile publice și instituțiile financiare din România și din străinătate.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ VIDEO Explozii și focuri de armă la Ankara. Autoritățile turce denunță un atac terorist CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Explozii și focuri de armă la Ankara. Autoritățile turce denunță un atac terorist
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Numărul de aplicații informatice, volumul de date, numărul de entități deservite și numărul de utilizatori interni și externi crește permanent, crescând implicit și volumul de muncă depusă, precum și necesarul de resurse pentru dezvoltarea și administrarea sistemului informatic. Pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea unui sistem informatic modern, furnizarea serviciilor TIC la calitatea solicitată, o prioritate o constituie asigurarea funcționării în parametrii stabiliți a infrastructurii fizice suport din spațiile tehnice de nivel central din București.

În acest sens este necesară asigurarea permanentă a unor activități sigure și specifice de exploatare și de întreținere a infrastructurii fizice suport a spațiilor tehnice", scrie în caietul de sarcini al licitației.

La finalizarea contractului, centrul de date va avea o durată de viață aproximată (Life Cycle Assessment) de minim 10 ani, care va putea fi extinsă la cel puțin 20 ani prin retehnologizare ulterioară a infrastructurii fizice suport, cu noi echipamente având caracteristici superioare.

Mai multe detalii despre licitație AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
centre de date
licitatie
oferte