Câștigurile Mercedes s-au prăbușit. Cauza - cererea slabă de produse de lux în China

Câștigurile Mercedes s-au prăbușit. Cauza - cererea slabă de produse de lux în China
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:12

Producătorul german de automobile premium Mercedes-Benz a anunțat că veniturile realizate în trimestrul al treilea de divizia sa principală s-au prăbușit cu 64%, ratând cu mult estimările analiștilor, în condițiile în care consumatorii chinezi au continuat să își reducă achizițiile de bunuri de lux pe fondul încetinirii economiei, transmite Reuters.

"Rezultatele din trimestrul al treilea nu se ridică la înălțimea ambițiilor noastre", a declarat directorul general Harald Wilhelm într-un comunicat de presă, în care a avertizat că grupul își va accelera măsurile de reducere a costurilor, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Mitsubishi a dezvăluit un nou concept-car al unui SUV mediu. „Va fi un vehicul strategic global.” CITEȘTE ȘI FOTO Mitsubishi a dezvăluit un nou concept-car al unui SUV mediu. „Va fi un vehicul strategic global.”
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Rezultatele din perioada iulie-septembrie 2024 au fost afectate de costurile cu înlocuirea gamei precum și de piața dificilă, în special pentru noile versiuni ale SUV-ului G-Class, care vor fi lansate în următorul trimestru, a adăugat Mercedes.

În aceste condiții, producătorul german se așteaptă să vândă în 2024 un număr de automobile ușor mai mic decât în 2023, având în vedere că vânzările din trimestrul patru ar urma să fie în linie cu cel din trimestrul al treilea.

Directorul Mercedes Ola Kaellenius a avertizat că sunt extrem de prudenți clienții din China când vine vorba să facă achiziții importante, în contextul în care problemele economice și criza din sectorul imobiliar au creat foarte multe incertitudini pentru consumatori.

Producătorul german de automobile de lux și-a redus de două ori estimările privind marja de profit pentru anul 2024, alăturându-se unui număr din ce în ce mai mare de constructori europeni care dau vina pe încetinirea pieței chineze pentru diminuarea profiturilor și marjelor lor.

OpenAI va lansa un nou model lingvistic de top anul acesta CITEȘTE ȘI OpenAI va lansa un nou model lingvistic de top anul acesta

Aceste rezultate vin într-un moment în care oficialii de la Bruxelles și Beijing discută cu privire la viitoarele tarife care ar urma să vizeze importurile de automobile electrice chineze în Europa, un motiv de îngrijorare pentru giganți auto din Europa care sunt dependenți de piața chineză și care se tem de posibilele represalii ale Beijingului.

Mercedes-Benz, care numără printre principalii săi acționari compania chineză Beijing Automotive Group Co Ltd și pe șeful de la Geely, Li Shufu, a calificat tarifele anunțate de Bruxelles drept o "greșeală" și a îndemnat Comisia Europeană să amâne implementarea lor, pentru a permite noi discuții în vederea ajungerii la un acord. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
china