Doar 4% dintre români văd schimbările climatice drept cea mai importantă problemă a acestor vremuri

Doar 4% dintre români văd schimbările climatice drept cea mai importantă problemă a acestor vremuri
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:28

Doar 4% dintre români văd schimbările climatice drept cea mai importantă problemă a acestor vremuri, în raport cu preocuparea pentru costul vieții și inflație, invocată de către 62% dintre respondenți, reiese din datele incluse în raportul "Starea Climei - România 2024", dat recent publicității.

Conform cercetării, în ceea ce privește problemele de mediu, schimbările climatice ocupau locul cinci, cu 7% din populație care le considerau prioritare. În context, defrișările forestiere erau considerate cea mai gravă problemă de mediu (37%), urmate de eliminarea deșeurilor menajere (12%), poluarea aerului (11%) și epuizarea resurselor naturale (11%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

De altfel, defrișările erau principala problemă de mediu atât pentru bărbați, cât și pentru femei, însă pentru bărbați, problema schimbărilor climatice era abia a șasea pe listă. De asemenea, mai multe femei (51%) decât bărbați (46%) credeau că schimbările climatice sunt cauzate de activitatea umană.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La nivel general, aproape jumătate dintre cei chestionați (49%) cred că schimbările climatice sunt cauzate exclusiv de oameni, în timp ce 36% sunt de părere că acestea sunt provocate în egală măsură de către oameni și de procese naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
studiu
schimbari climatice