Microsoft nu va permite dezinstalarea funcției de Recall din Windows 11

Microsoft nu va permite dezinstalarea funcției de Recall din Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 sep 2024

Recall, o funcție care va folosi inteligența artificială pentru a urmări activitatea utilizatorilor de Windows 11, nu va putea fi dezinstalată, confirmă Microsoft.

În luna mai, Microsoft prezenta Recall, promițând utilizatorilor că vor putea găsi orice din istoricul PC-ului, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News

Acest lucru era posibil înregistrând întreaga activitate la PC, inclusiv prin salvarea automată, în anumite momente, a unor capturi de ecran.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
China ar fi cu doar trei ani în urma liderilor din industria cipurilor CITEȘTE ȘI China ar fi cu doar trei ani în urma liderilor din industria cipurilor

Anunțul s-a transformat într-un așa-zis dezastru de PR pentru Microsoft, după ce s-a aflat că aceasta salvează datele în fișiere necriptate și că utilizatorul nu are control asupra ei.

Ulterior, Microsoft a decis să amâne lansarea funcției, pentru a o face opțională, a implementa criptarea datelor și a securiza accesul la acestea prin autentificarea biometrică.

Însă, deși va fi o funcție opțională, Microsoft anunță acum că Recall nu va putea fi dezinstalată din Windows 11, ceea ce ridică noi semne de întrebare privind adevăratele intenții ale gigantului american în acest caz.

Practicile slabe de securitate și intimitate, alături de forțarea anumitor funcții și programe, fac ca Microsoft să aibă și așa o imagine proastă în ochii multor utilizatori, care au devenit reticenți la ceea ce face și lansează compania.

Funcționalitatea Recall va începe să fie implementată pe PC-urile înrolate în programul de testate Windows Insiders începând din octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 11
recall
inteligență artificială