VW recheamă în service modelul electric ID.4 din cauza riscului de deschidere a ușilor în mers

VW recheamă în service modelul electric ID.4 din cauza riscului de deschidere a ușilor în mers
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris vineri, 07:51

Cel mai vândut automobil electric de la Volkswagen, ID.4, face obiectul unei rechemări cauzate de o posibilă defecțiune a mânerelor ușilor. Riscurile sunt foarte mari, pentru că pot duce la accidentări grave.

Volkswagen recheamă în service automobilul electric ID.4, din cauza defecțiunii mânerelor ușilor. Acestea se pot deschide singure în mers, din cauza protecției insuficiente la apă. Mașinile care fac obiectul rechemării au fost produse între 2021 și 2024, deocamdată fiind cunoscut doar numărul mașinilor de pe piața din SUA, conform documentației NHTSA. În Europa, acțiunea de rechemare nu apare deocamdată nici pe portalul de alerte de siguranță al UE, nici pe cel al autorității germane, KBA. Acest lucru ar putea să rămână fără efect în Europa, având în vedere că mașina vândută pe piața din SUA este produsă local, cu alți furnizori decât cei de la uzina din Zwickau, Germania.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit oficialilor americani, este vorba despre deteriorarea plăcii pe care se află circuitele de deschidere ale ușilor, din cauza protecției insuficiente, prin intrarea apei în această zonă, care reușește să creeze un contact fals și să deschidă ușa în timp ce mașina se află în mișcare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În total, vor merge în service 98.806 exemplare ID.4 aflate pe piața din SUA, dar numărul mașinilor fabricate în intervalul menționat, este de aproximativ trei ori mai mare, la nivel global.

Până acum, NHTSA a înregistrat 135 de plângeri bazate pe cererile de reparații în garanție depuse de proprietari, care au stat la baza investigației proprii. Din fericire, până acum nu s-a înregistrat niciun accident care să se soldeze cu răniri sau accidentări mai grave ale pasagerilor.

De ce au frânat vânzările de mașini electrice și ce pretenții au cumpărătorii pentru a se întoarce la ele CITEȘTE ȘI De ce au frânat vânzările de mașini electrice și ce pretenții au cumpărătorii pentru a se întoarce la ele

Campania va începe în perioada următoare, proprietarii acestor mașini urmând să fie contactați pentru a se prezenta într-un service autorizat. Operațiunea de reparare presupune inspectarea pieselor afectate și înlocuirea lor dacă se constată că sunt neconforme.

Compania a precizat că va face și o actualizare a software-ului care controlează acționarea ușilor, pentru a se asigura că modul de funcționare este corect.

VW ID.4 a fost lansată în 2020, fiind al doilea model electric al mărcii germane, după ID.3, produs pe platforma MEB. Mașina este produsă pe trei continente, în Europa (Germania), în America de Nord (Chatanooga, SUA) și Asia (în două uzine din China). De la lansare și până în prezent, au fost produse peste 500.000 de exemplare, împreună cu versiunea sport, ID.5.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
masini electrice
vw id
rechemare service