Dezvoltatorii aplicațiilor de iPhone, obligați să furnizeze date de contact în Europa

Dezvoltatorii aplicațiilor de iPhone, obligați să furnizeze date de contact în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 10:32

O nouă regulă a magazinului de aplicații pentru dispozitivele Apple, impusă de legislația comunitară, prevede obligativitatea furnizării datelor de contact pentru dezvoltatori.

App Store le impune acum dezvoltatorilor care vând aplicații în Uniunea Europeană să furnizeze datele de contact, pentru ca acestea să fie vizibile utilizatorilor din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News

Dezvoltatorii individuali trebuie să ofere adresa fizică ori căsuța poștală, numărul de telefon și adresa de e-mail. Organizațiile pot trimite doar un număr de telefon și adresa de e-mail.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
iOS 18 descarcă excesiv bateria, susțin unii utilizatori CITEȘTE ȘI iOS 18 descarcă excesiv bateria, susțin unii utilizatori

Regula vine ca urmare a unei prevederi din Legea Pentru Servicii digitale care tocmai a intrat în vigoare, iar Apple trebuie să verifice valabilitatea informațiilor furnizate de către dezvoltatori.

Sunt vizați de această reglementare toți dezvoltatorii care obțin venituri de pe urma aplicațiilor, fie că este vorba de un preț unic de vânzare, un abonament, microtranzacții sau de reclamele afișate.

Per a contrario, sunt scutiți de furnizarea datelor de contact dezvoltatorii de aplicații gratuite, care nici nu includ reclame.

Dezvoltatorii vizați pot să trimită datele de contact către Apple până pe 17 februarie 2025. În caz contrar, aplicațiile acestora vor fi eliminate din versiunea europeană a magazinului de aplicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
dezvoltatorii
aplicații
iphone
europa