Fosta șefă pentru tehnologie a OpenAI Mira Murati va strânge capital pentru un nou startup de AI

Fosta șefă pentru tehnologie a OpenAI Mira Murati va strânge capital pentru un nou startup de AI
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:26

Mira Murati, fosta directoare pentru tehnologie a OpenAI, este în proces de strângere de fonduri de la capitaliști de risc pentru noul ei startup de inteligență artificială, conform unor surse familiare cu situația, transmite Reuters.

Această nouă companie urmărește să dezvolte produse AI bazate pe modele proprii. Deși nu este clar dacă Murati va prelua funcția de CEO, se anticipează că startupul ar putea strânge peste 100 de milioane de dolari, dată fiind reputația ei și resursele necesare pentru antrenarea acestor modele, conform unei surse, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Barret Zoph, un cercetător de top care a părăsit OpenAI în aceeași zi cu Murati, la sfârșitul lui septembrie, ar putea să se alăture noului proiect, conform acelorași surse. Se pare că Murati a recrutat și alți angajați ai OpenAI pentru startupul ei.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Murati, care a lucrat la OpenAI peste șase ani, a fost o figură centrală în proiecte revoluționare precum ChatGPT și DALL-E, și a jucat un rol esențial în parteneriatul de miliarde de dolari cu Microsoft.

Ascensiunea sa rapidă în OpenAI a consolidat poziția sa ca unul dintre cei mai proeminenți lideri din domeniul inteligenței artificiale.

După ce a părăsit OpenAI în septembrie 2023, Murati a spus că plecarea ei a fost motivată de dorința de a explora noi oportunități.

Startupul ei urmează tendința altor foști directori de la OpenAI, cum ar fi cei de la Anthropic și Safe Superintelligence, care și-au lansat propriile companii în domeniul AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
mira murati
openai