Worldcoin își schimbă denumirea și lansează un nou dispozitiv pentru scanarea ochilor

Worldcoin își schimbă denumirea și lansează un nou dispozitiv pentru scanarea ochilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 14:00

Worldcoin, proiect finanțat de șeful OpenAI Sam Altman, anunță schimbarea brandului sub care va fi cunoscut și lansează o nouă versiune de Orb, dispozitivul prin care sunt scanați ochii.

De acum înainte, Worldcoin se va numi, simplu, World. Conform companiei, rebrandingul era necesar pentru a sugera misiunea mai largă a companiei, care depășește sfera criptomonedelor.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu aceeași ocazie, World lansează și o nouă versiune a dispozitivului Orb, folosit pentru scanarea oculară pe care se bazează întreg business-ului companiei.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Apple Pay funcționează în browser-ele terțe CITEȘTE ȘI Apple Pay funcționează în browser-ele terțe

Noul Orb are cu 30% mai puține componente și folosește cipul Jetson de la Nvidia, care face ca sarcinile de inteligență artificială să se realizeze de cinci ori mai rapid.

Cu aceeași ocazie, au fost actualizate atât sistemul de identificare World ID, cât și aplicația World. World ID, conform companiei, protejează mai bine datele utilizatorilor și le stochează în mai multe locuri.

World și-a propus să dezvolte o rețea globală de identitate digitală și blockchain, folosind scanarea irisului pentru a verifica identitatea fiecărui utilizator. Cei care se înscriu să le fie scanați ochii sunt plătiți în monede digitale.

Pe viitor, World ID va oferi suport și pentru documentele de identificare emise de guverne, precum cărți de identitate, pașapoarte sau permise de condus.

viewscnt
Afla mai multe despre
worldcoin
world
orb
sam altman