Angajații DeepMind cer companiei să renunțe la contractele militare

Angajații DeepMind cer companiei să renunțe la contractele militare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 aug 2024

O parte din angajații DeepMind, de sub tutela Google, au cerut în scris companiei să renunța la contractele cu organizațiile militare.

Într-o scrisoare internă, în jur de 200 dintre angajații DeepMind, care reprezintă 5% din forța de muncă, cer conducerii să renunțe la contractele militare.

Urmărește-ne și pe Google News

În scrisoare, aceștia se arată îngrijorați că tehnologiile de inteligență artificială pe care le dezvoltă sunt folosite de organizații militare în diverse conflicte.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Google implementează funcționalitatea Satellite SOS pe smartphone-urile Pixel CITEȘTE ȘI Google implementează funcționalitatea Satellite SOS pe smartphone-urile Pixel

Semnatarii cer companiei să blocheze organizațiilor militare accesul la funcțiile de AI și să înființeze un organism intern care să prevină, pe viitor, utilizarea tehnologiei de armate.

Angajații DeepMind nu specifică conflictele și organizațiile militare avute în vedere, ba chiar spun că efortul lor nu are un scop geopolitic, ci doar unul moral.

Conform Time, armatele Statelor Unite și Israelului dobândesc acces la tehnologiile de inteligență artificială dezvoltate de DeepMind prin intermediul contractelor de cloud.

Angajații Google nu se pronunță acum pentru prima oară împotriva contractelor cu organizațiile militare. Spre deosebire de eforturile anterioare, aceștia au acționat chiar discret de data aceasta.

Google, care a cumpărat DeepMind în urmă cu zece ani, nu a oferit încă un răspuns.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
deepmind
inteligență artificială
contracte militare