Vânzări record pentru noile titluri de stat Fidelis

Vânzări record pentru noile titluri de stat Fidelis
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2024

Titlurile de stat Fidelis rămân un instrument de economisire preferat de români, care au achiziționat, în perioada 8-20 august,  titluri în valoare de 3,2 miliarde de lei, cifră cu care a fost stabilit un nou record. 

La această sumă s-a ajuns prin achiziționarea de titluri de stat în lei în valoare de 1,7 miliarde, la care s-au adăugat 311 milioane de euro pentru cele în moneda europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Elveția introduce un nou sistem de plăți instant pentru a încuraja tranzacțiile fără numerar CITEȘTE ȘI Elveția introduce un nou sistem de plăți instant pentru a încuraja tranzacțiile fără numerar
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Valoarea record, de 3,2 miliarde de lei, depășește performanța consemnată în aprilie 2024, atunci când totalul s-a ridicat la 3,186 miliarde de lei.

A patra ediție a programului de titluri de stat FIDELIS, a conținut titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 5,80% și, respectiv, 7%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS a fost de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.

EXCLUSIV Raiffeisen revine în brokerajul de retail din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Raiffeisen revine în brokerajul de retail din România

În plus, a existat și o tranșă specială, ca parte a aportului Ministerului de Finanțe la campania ”România are sânge de rocker”, dedicată donatorilor de sânge în lei. În cazul acesteia, titlurile de stat au scadență la un an, o dobândă de 6,8%, iar pragul minim de subscriere a fost de 500 de lei.

Ultima ediție a programului Fidelis a relevat și un alt aspect extrem de important. Astfel, suma record a venit prin 20.000 de titluri de subscriere, care reprezintă aproape 50% din numărul consemnat în cele trei ediții anterioare.

viewscnt
Afla mai multe despre
fidelis
titluri de stat