Probleme la plățile cu cardul pe întreg teritoriul Germaniei

Probleme la plățile cu cardul pe întreg teritoriul Germaniei
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 16:53

Probleme la plățile cu cardul au fost semnalate pe întreg teritoriul Germaniei, aparent din cauza unei defecțiuni la un furnizor de servicii IT, astfel că germanii au fost nevoiți să folosească numerarul pentru a cumpăra bunuri, transmite DPA.

Cardurile de debit și cele de credit au fost afectate încă din dimineața zilei de joi, și, de asemenea, au fost raportate probleme cu cei care au încercat să scoată bani de la ATM, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Sarmis Capital cumpără trei companii într-o tranzacție strategică pentru crearea celei mai mari entități de facility management integrat din România CITEȘTE ȘI Sarmis Capital cumpără trei companii într-o tranzacție strategică pentru crearea celei mai mari entități de facility management integrat din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit German Banking Industry Committee, au existat probleme și la utilizarea cardurilor germane de credit și de debit în afara țării.

Pe baza informațiilor disponibile la acest moment, ipoteza unui atac cibernetic poate fi exclusă, a declarat un purtător de cuvânt al Asociației industriei bancare.

Perturbările au la origine problemele apărute la First Data, un furnizor de servicii IT care este deținut de grupul american Fiserv, a spus un purtător de cuvânt al companiei. Acesta a adăugat că firma lucrează la rezolvarea problemei și îi va informa pe clienți în cel mai scurt timp posibil.

Oficiul Federal German pentru Securitatea Informațiilor (BSI) a transmis că este conștient de "perturbări în plățile cu cardul la diferite instituții financiare" adăugând că este "în contact cu cei afectați precum și cu autoritățile relevante".

"Analizăm în prezent faptele precum și natura și amploarea perturbării", a precizat BSI. 

viewscnt
Afla mai multe despre
plata card
germania