O navă civilă ucraineană care transporta grâu spre Egipt, lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră

O navă civilă ucraineană care transporta grâu spre Egipt, lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 18:38

O navă civilă obișnuită, care avea o încărcătură de grâu destinată Egiptului, a fost lovită de o rachetă rusească imediat ce a părăsit apele teritoriale ucrainene, a anunțat joi președintele Volodimir Zelenski, care precizează că așteaptă „cu interes” reacțiile internaționale.

Conform primelor informații, nu există, din fericire, victime, a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj postat pe X.

Urmărește-ne și pe Google News

„Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne proteja porturile, Marea Neagră și pentru a furniza alimente pe piața mondială. Aceasta este o prioritate reală pentru Ucraina - protejarea vieților, și ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare țară”, arată Zelenski. „Grâul și securitatea alimentară nu ar trebui să fie niciodată o țintă pentru rachete”, spune președintele ucrainean.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Așteptăm cu interes răspunsul lumii”, a menționat Zelenski.

Statul pregătește exproprierea combinatului chimic Viromet Victoria, ajuns de la Niculae la Guțu, pentru proiectul noii fabrici de pulberi pentru muniție al Rheinmetall CITEȘTE ȘI Statul pregătește exproprierea combinatului chimic Viromet Victoria, ajuns de la Niculae la Guțu, pentru proiectul noii fabrici de pulberi pentru muniție al Rheinmetall

„Ucraina este unul dintre principalii contributori mondiali la securitatea alimentară. Stabilitatea internă și mijloacele de subzistență a zeci de țări din diferite părți ale lumii depind de funcționarea normală și neîntreruptă a coridorului nostru de export alimentar. (...) Livrările noastre de alimente către țările din Africa și Orientul Mijlociu sunt esențiale”, afirmă Zelenski în postarea de pe X.

Rusia s-a retras anul trecut dintr-un acord mediat de Turcia și ONU prin care se stabilise un coridor pe Marea Neagră pentru transportul în siguranță al cerealelor ucrainene, care puteau pleca din trei porturi de la Marea Neagră.

După ce Moscova a ieșit din acord, motivând că cererile proprii pentru transportul de îngrășăminte și plățile aferente nu au fost satisfăcute, Ucraina și-a stabilit propriul coridor de siguranță pentru transport, care trece inclusiv prin apele teritoriale ale României.

viewscnt
Afla mai multe despre
racheta
nava cereale
razboi rusia ucraina
zelenski