Agricover – creștere explozivă a profitului net la S1

Agricover – creștere explozivă a profitului net la S1
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris joi, 16:48

Agricover, unul din cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, care a ratat listarea la bursă anul trecut, a trecut pe o marjă brută pozitivă pe segmentul principal de Agribusiness, în pofida unui declin cu aproape un sfert al afacerilor.

Grupul Agricover a realizat în primul semestru venituri consolidate din contractele cu clienții în valoare de 806,44 milioane lei, cu 23,82% mai mici decât cele de 1,06 miliarde lei din perioada similară a anului trecut. În același interval, costurile vânzărilor au coborât cu 27,17%, la 780,12 milioane lei, de la 1,07 miliarde lei. Acestea sunt condițiile în care compania are o marjă brută din Agribusiness de 18,69 milioane lei, față de marja brută negativă de 17,85 milioane lei de la S1 2023.

Urmărește-ne și pe Google News

Aportul diviziei Agrifinance bilanțul consolidat al grupului s-a diminuat cu 5,78%, la venituri nete de 71,52 milioane lei, de la 75,91 milioane lei la S1 2023. În aceste condiții, profitul net a explodat de 40 de ori, la 35,37 milioane lei, față de aproximativ 890.00 de lei, în exercițiul financiar precedent.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
iHunt surmontează eforturile financiare legate de dezvoltarea liniei de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și vine cu profit la S1 CITEȘTE ȘI iHunt surmontează eforturile financiare legate de dezvoltarea liniei de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și vine cu profit la S1

La data de 30 iunie, compania avea active totale de 4,29 miliarde lei, în creștere cu 13,19% față de cele de 3,79 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au urcat cu 16,08%, la 3,61 miliarde lei, de la 3,11 miliarde lei. Parte a respectivei structuri de îndatorare este cea mai mare emisiune de obligațiuni a unei companii antreprenoriale românești la BVB, în valoare de 40,00 milioane euro (AGV26E).

Compania a încercat să vină la cota Bursei de Valori București în luna mai a anului trecut, dar nivelul redus al subscrierilor a făcut ca oferta publică primară să nu se încheie cu succes. Operațiunea de piață ar fi urmat să asigure ieșirea din acțioariat a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) care are o participație de 12,70% din acțiuni, cea mai importantă după deținerea de 87,11% din titluri a majoritarului de origine iraniană Kanani Jabbar.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover
bvb
bursa
obligatiuni