Visual Fan, cu clienți majori la divizia solară, își ameliorează profitabilitatea

Visual Fan, cu clienți majori la divizia solară, își ameliorează profitabilitatea
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 08:00

Visual Fan, care pentru divizia solară are clienți majori precum Saint-Gobain sau Autoliv, își ameliorează profitabilitatea, în pofida unui ușor declin al afacerilor la S1.

Visual Fan (ALW), compania care desface produse sub marca Allview, a înregistrat la nivel individual, în primul semestru, venituri din exploatare de 31,73 milioane lei, cu 6,32% mai mici decât cele de 33,87 din exercițiul financiar precedent. Compania indică în raportarea anuală preliminară un nivel de 31,65 milioane lei al afacerilor din activități recurente și le prezintă în dinamica multianuală.

Urmărește-ne și pe Google News

Visual Fan, cu clienți majori la divizia solară, își ameliorează profitabilitatea

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

„În semestrul I al anului 2024, am contractat cu succes 20 de proiecte fotovoltaice, ce includ furnizarea de soluții full EPC, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 20 MW”, spune în raportarea semestrială CEO-ul Lucian Peticilă, care deține 82,84% din titlurile societății „Toate aceste proiecte au contribuit la extinderea capacităților noastre operaționale și la dezvoltarea unui portofoliu solid de clienți din diverse industrii, inclusiv importante companii multinaționale.”

Gheorghe Dobra părăsește poziția de director general al Alro pe care o ocupa de peste 30 de ani CITEȘTE ȘI Gheorghe Dobra părăsește poziția de director general al Alro pe care o ocupa de peste 30 de ani

Divizia Allview Solar Energy, specializată în implementarea de soluții de energie verde și parte a Visual Fan, a anunțat săptămâna trecută că a livrat o centrală fotovoltaică de 1 MWp pentru fabrica de plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips Turda. În această vară, firma a semnat un contract cu Autoliv Romania - jucător în producția de sisteme de siguranță auto, pentru implementarea unui proiect Full EPC cu o capacitate de 5,7 MW. Valoarea contractului depășește 3 milioane euro, reprezentând peste 10% din cifra de afaceri a companiei pe anul 2023.

Cheltuielile de exploatare au coborât în primele 6 luni cu 8,68%, la 30,49 milioane lei, de la 33,39 milioane lei la S1 2023. În același interval de raportare, rezultatul net a urcat cu 18,00%, la 1,18 milioane lei, comparativ cu un câștig net de 1,00 milioane lei.

Profit net dublu pentru BENTO CITEȘTE ȘI Profit net dublu pentru BENTO

La 30 iunie, Visual Fan avea un activ total de 111,36 milioane lei, în creștere cu 8,79% față de cel de 102,36 milioane lei de la finalul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au majorat cu 16,41%, la 31,21 milioane lei, de la 33,87 milioane lei.

Visual Fan s-a listat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare AeRO a Bursei de Valori București în anul 2021 și, la ultimul preț de închidere, de 13,70 lei/acțiune capitalizarea de piață a societății se situează la 91,33 milioane lei (18,35 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
visual fan
allview
bvb
bursa
autoliv
saint-gobain
centrale fotovoltaice