Cu licitații întârziate în PNRR, afacerile Restart Energy One se prăbușesc

Cu licitații întârziate în PNRR, afacerile Restart Energy One se prăbușesc

Sursa foto: Iegor Gorodok | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 07:23

Firma Restart Energy One, care s-a finanțat prin obligațiuni corporative pe piața de capital românească, afișează o pierdere pentru prima jumătate a acestui an.

Veste proastă de la unul din emitenții din piața locală de obligațiuni. Restart Energy One vine cu un bilanț negativ după primul semestru. Afacerile semestriale ale companiei s-au prăbușit cu 70,36%, la 36,60 milioane lei, de la cele de 123,49 milioane lei din primele 6 luni ale anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

Acest șoc este determinat, conform companiei, „de scăderea numărului de proiecte în lucru, ca urmare a ritmului scăzut de scoatere la licitație a lucrărilor PNRR”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În prima jumătate a acestui an, compania a livrat totuși aproape 2.200 de panouri solare, cu o capacitate de 1.130 MWh pe an la Mobilaiud din Rădești, județul Alba, pentru Nobilia Class a montat 320 de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 205 MWh pe an în comunca Cotești din județul Vrancea, în timp ce la Zeelandia, în comuna Mioslava din județul Iași au fost livrate peste 500 de panouri solare ce ar urma să producă 258 MWh pe an.

Electrica vrea obligațiuni ″verzi″ de până la jumătate de miliard de euro, credit bancar de până la 3,1 miliarde lei și investiții masive în regenerabile. Fostul șef ANRE Dumitru Chiriță a renunțat la șefia board-ului. Cine e noul președinte CITEȘTE ȘI Electrica vrea obligațiuni ″verzi″ de până la jumătate de miliard de euro, credit bancar de până la 3,1 miliarde lei și investiții masive în regenerabile. Fostul șef ANRE Dumitru Chiriță a renunțat la șefia board-ului. Cine e noul președinte

Restart Energy One a reușit să se finanțeze în această vară, vânzând obligațiuni corporative denominate în moneda unică europeană cu maturitate la 5 ani (REO29E), în valoare de 3,35 milioane euro, la un cupon anual al dobânzii de 9,5%, plătibil semestrial. Titlurile ar urma să fie listate pe piața AeRO de la BVB.

Cheltuielile de exploatare din primele 6 luni ale acestui an ale companiei au fost de 43,21 milioane lei, cu 62,43% mai mici decât cele de 115,01 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Astfel, Restart Energy One raportează o pierdere de 7,97 milioane lei, față de profitul net de 37,02 milioane lei de la S1 2023.

SafeTech innovations - majorare de capital cu acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI SafeTech innovations - majorare de capital cu acțiuni gratuite

Compania are listată pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București o emisiune de obligațiuni corporative denominate în moneda națională și scadente în 2026 (REO26), în valoare de 16,36 milioane lei. Listată în anul 2021 al efervescenței pieței AeRO, aceasta oferă o dobândă anuală fixă de 9,00%, dar, în prezent, titlurile se află în piața secundară sub valoarea nominală.

Obligațiunile sunt parte a unei datorii totale de 147,91 milioane lei raportată la data de 30 iunie și care a crescut cu 6,55% față de cea de 138,81 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, activele totale au urcat cu 5,27%, la 176,31 milioane lei, de la 167,48 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy one
bvb
bursa
obligatiuni
dobanzi