Bursele europene au închis marți în scădere, investitorii urmărind tensiunile din Orientul Mijlociu

Bursele europene au închis marți în scădere, investitorii urmărind tensiunile din Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:44

Bursele europene au închis în scădere, ștergând câștigurile anterioare pe fondul temerilor sporite de un atac al Iranului asupra Israelului, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu aproximativ 0,4%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO SUV-ul Leapmotor C10, lansat în România cu prețuri mult mai mari decât în Franța și Italia CITEȘTE ȘI FOTO SUV-ul Leapmotor C10, lansat în România cu prețuri mult mai mari decât în Franța și Italia
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Indicele bancar din Europa a condus pierderile, cu o scădere de 2,2%.

Acțiunile europene au scăzut în timpul tranzacțiilor de după-amiază, în urma informațiilor că Iranul se pregătește să lanseze un atac iminent cu rachete balistice asupra Israelului, a declarat marți un oficial înalt de la Casa Albă pentru NBC News.

Prețul petrolului a crescut cu peste 4% la aceste știri. Contractele futures pentru țițeiul Brent, cu expirarea în decembrie, au crescut cu 4,2%, la 74,73 dolari pe baril, în timp ce contractele futures din SUA West Texas Intermediate au crescut cu 4,5%, ajungând la 71,22 dolari.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,58%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,81%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 0,48%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,04%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut 1,72%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni