Lichiditate slabă la BVB. Doar acțiunile Băncii Transilvania depășesc reeprul unor tranzacții de 1 milion de euro

Lichiditate slabă la BVB. Doar acțiunile Băncii Transilvania depășesc reeprul unor tranzacții de 1 milion de euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris ieri, 22:00

Indicele BET s-a depreciat pentru a 2-a sesiune consecutivă, însă pe volume foarte mici.

Încă din prima parte a orarului de tranzacționare de la New York Stock Exchange, investitorii din piețele financiare internaționale au pus presiune la vânzare, tendința generală pentru acțiuni fiind cea corectivă. Este o mișcare care a influențat și bursa românească al cărui indice reprezentativ BET a pierdut 0,28%, până la nivelul de 17.568,14 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News

Lichiditate slabă la BVB. Doar acțiunile Băncii Transilvania depășesc reeprul unor tranzacții de 1 milion de euro

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Suferința pieței locale s-a resimțit, însă, mai degrabă la nivelul lichidității. Segmentul principal de acțiuni a avut un rulaj de numai 26,83 milioane lei (5,39 milioane euro), cu cel mai interesant simbol, cel al Băncii Transilvania (TLV), adunând schimburi de doar 5,20 milioane lei într-o ședință în care cotația a avansat cu 0,36%, până la prețul de 27,75 lei/acțiune.

Gheorghe Dobra părăsește poziția de director general al Alro pe care o ocupa de peste 30 de ani CITEȘTE ȘI Gheorghe Dobra părăsește poziția de director general al Alro pe care o ocupa de peste 30 de ani

Acestea au fost urmate, cu transferuri de 3,15 milioane lei, de titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au retras cu 0,14%, până la prețul de 0,7280 lei/acțiune. Volume neobișnuite pentru respectivul emitent, în echivalent 2,98 milioane lei, s-au înregistrat pe titlurile operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB), ce au staționat la prețul de 50,00 lei/acțiune.

Tot în domeniul financiar, titlurile a BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 2,38%, până la prețul de 20,50 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,56 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au stagnat la prețul de 0,3696 lei/acțiune, pe o activitate de 1,82 milioane lei.

Indicii sectoriali au avut mișcări divergente, respectiv un avans de 0,08% pentru indicele fondurilor alternative de investiții BET-FI, care a închis la nivelul de 61.967,43 de puncte, și ujn declin de 0,16% pentru indicele de energie BET-NG. Din structura acestuia, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au corectat cu 0,56%, până la prețul de 124,30 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica