Tranzacții de aproape 20 milioane euro cu acțiuni Hidroelectrica

Tranzacții de aproape 20 milioane euro cu acțiuni Hidroelectrica
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris marţi, 21:30

După o secvență de sesiuni cu lichiditate foarte mică, volumele au fost reaprinse pe bursa românească de interesul pentru acțiunile producătorului național de energie hidro.

Bursele mari ale lumii au păstrat o traiectorie pozitivă, cu o performanță deosebită pentru indicele Dow Jones Industrial Average de la New York Stock Exchange care a atins noi maxime în istoria sa de peste 100 de ani, ajungând în zona de 41.800 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News

La BVB, însă, povestea a fost una locală, în care acțiunile Hidroelectrica (H2O) au asigurat nu mai puțin de 77,57% din rulajul de 118,98 milioane lei (23,92 milioane euro). Investitorii s-au activat în contextul în care în piață și-a croit drum știrea potrivit căreia cea mai recentă variantă a a Planului Național Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC), elaborată de Ministerul Energiei își propune ca obiectiv de hidrocentrale cu acumulare prin pompaj, pentru stocarea de energie electrică, cu putere instalată cumulată de 800 MW până în 2030.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Simtel Team afișează afaceri și profit în scădere la S1. Compania a semnat contracte importante și are un debut bun al business-ului de furnizare a energiei electrice CITEȘTE ȘI Simtel Team afișează afaceri și profit în scădere la S1. Compania a semnat contracte importante și are un debut bun al business-ului de furnizare a energiei electrice

Titlurile producătorului naționalde energie hidro au adunat schimburi de 50,19 milioane lei în piața reglementată, unde cotația a avansat cu 0,75%, până la prețul de 120,90 lei/acțiune, în timp ce pe segmentul deal s-a înregistrat o tranzacție specială în valoare de 42,11 milioane lei, efectuată pe palierul de 120,00 lei/acțiune.

Este o activitate care a eclipsat restul pieței. Titlurile de pe locul 2 în clasamentul lichidității, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au însumat transferuri de 7,37 milioane lei, pe fondul cărora cotația a pierdut 0,71%, până la prețul de 27,80 lei/acțiune. Este mișcarea care, alături de deprecierea de 1,67% a acțiunilor Nuclearelectrica (SNN) a avut forța de a trage în jos piața în ansamblul ei. Titlurile producătorului de energie nucleară au închis la prețul de 41,30 lei/acțiune o ședință în care s-au consemnat volume echivalente cu 1,68 milioane lei.

Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina CITEȘTE ȘI Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina

Astfel, contrar evoluției de la nivel internațional, indicele compozit BET-XT a alunecat cu 0,09% sub referință și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,14%, până la nivelul de 17.507,85 de puncte.

Tranzacții de aproape 20 milioane euro cu acțiuni Hidroelectrica

Prin contrast, indicia sectoriali au avut ușoare aprecieri: +0,17% pentru indicele de energie BET-NG și +0,27% pentru indicele financiar BET-FI, care s-a stabilizat la nivelul de 61.082,72 de puncte.

IAMU Blaj își reduce afacerile și profitul net CITEȘTE ȘI IAMU Blaj își reduce afacerile și profitul net

Investitorii au mai arătat interes și pentru acțiunile producătorilor de gaze naturale, unde, însă, direcția a fost nedecisă, respectiv o staționare la prețul de 5,5000 lei/acțiune, în cazul titlurilor Romgaz (SNG), ce au întrunit un rulaj de 3,41 milioane lei, și o retragere de 0,07%, până la prețul de 0,7275 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au adunat schimburi de 2,27 milioane lei.

În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri, cu evoluții divergente: +0,42%, până la prețul de 14,46 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), și -2,34%, până la prețul de 5,8400 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M). Ambele companii au avut venit cu știri pentru fluxul BVB, respectiv atragerea prin PNRR a sumei de 3,4 milioane lei pentru stocarea energiei electrice pentru Electrica și, respectiv achiziționarea spitalului Euromedica Baia Mare, în cazul MedLife.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica