Sesiune pozitivă la bursă

Sesiune pozitivă la bursă

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris marţi, 22:00

Indicele BET se mișcă în direcții opuse de la o zi la alta, însă se menține în zona maximului istoric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Un puseu de vânzare pe bursa de la Frankfurt a adus intraday indicele DAX40 aproape de pragul de 18.000 de puncte, foarte aproape de minimele ultimelor 2 luni. Totuși, BVB nu s-a cuplat la această mișcare negativă. În condițiile unui rulaj de 61,44 milioane lei (12,34 milioane euro), indicele reprezentativ BET a câștigat 0,28% pentru o închidere la nivelul de 18.229,27 de puncte, într-o secvență contradictorie de 5 ședințe în care cotația a evoluat în sens contrar de la o zi la alta.

Sesiune pozitivă la bursă

Cele mai mari tranzacții, de 13,59 milioane lei, s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au urcat cu 0,63%, până la prețul de 32,00 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 25,56 miliarde lei (5,13 miliarde euro) și indicatorul P/Bv este de 1,84.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a staționat la prețul de 20,50 lei/acțiune, pe o activitate de 1,82 milioane lei. Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 1,02%, până la prețul de 0,3900 lei/acțiune, pe transferuri de 4,72 milioane lei, însă nu au tras în jos indicele de profil BET-FI, ce a avansat cu 0,72%, până la nivelul de 58.535,79 de puncte.

O dinamică mai slabă, +0,43% a avut-o indicele energetic BET-NG. Din structura acestguia, cele mai lichide titluri au fost cele ale OMV Petrom (SNP), ce s-au retras cu 0,39%, până la prețul de 0,7600 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,23 milioane lei, și cele ale Hidroelectrica (H2O), ce au crescut cu 1,52%, până la prețul de 126,90 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al pieței, de 6,16 milioane lei.

Andreea Pipernea - votată la Chișinău. Fosta șefă de la la NN Pensii intră în board-ul celei mai mari bănci din Republica Moldova, cu planuri de la listare la BVB CITEȘTE ȘI Andreea Pipernea - votată la Chișinău. Fosta șefă de la la NN Pensii intră în board-ul celei mai mari bănci din Republica Moldova, cu planuri de la listare la BVB

Schimburi de 5,30 milioane lei, peste media obișnuită a respectivului emitent, am consemnat pe titlurile One United Properties (ONE), care au staționat la prețul de 0,8800 lei/acțiune. Listate la sfârșitul lunii mai, titlurile Premier Energy (PE) au pierdut 0,24%, până la prețul de 20,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,93 milioane lei.

În piața deal s-a înregistrat un singur transfer special, în valooare de 2,38 milioane lei, cu acțiuni Romgaz (SNG). Titlurile producătorului național de gaze naturale au avansat cu 0,17%, până la prețul de 5,96 lei/acțiune în piața reglementată, unde au întrunit o activitate de 1,66 milioane lei.

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor

Aprecieri modeste au fost pe 2 simboluri: +0,34%, până la prețul de 5,9000 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) și +0,22%, până la prețul de 45,40 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) ambele depășind cu puțin pragul unor tranzacții de 2,70 milioane lei.

În rest, nivelul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost trecut de titlurile Simtel Team (SMTL) ce au suferiut un recul de 3,32%, până la prețul de 52,40 lei/acțiune, și de titlurile Transport Trade Services (TTS) care au câștigat 0,20%, până la prețul de 25,50 lei/acțiune, într-o zi în care Adunarea generală Extraordinară a Acționarilor a aprobat o operațiune de majorare de capital social de 120,00 milioane lei în care acțioanrii înregistrați la Depozitarul central vor primi câte 2 acțiuni nou-emise la fiecare titlu deținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica