Scenariul cel mai probabil pentru șefia executivă a BVB: prelungirea pe 6 luni a mandatului lui Adrian Tănase, urmată de selectarea pe 4 ani a directorului general

Scenariul cel mai probabil pentru șefia executivă a BVB: prelungirea pe 6 luni a mandatului lui Adrian Tănase, urmată de selectarea pe 4 ani a directorului general

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 07:38

Bursa de Valori București a inițiat un proces de recrutare pentru poziția de director general, însă cum încadrarea în termenele până la expirarea actualului mandat al lui Adrian Tănase este puțin probabilă, board-ul ar urma să-i prelungească mandatul până la începutul anului viitor, conform informațiilor Profit.ro.

După finalizarea mandatului inițial de 4 ani, în 2022, Adrian Tănase a fost menținut în poziția de CEO al Bursei de Valori București doar pe termene de câte un an, rostogolite în așteptarea unor rezoluții pentru finalizarea Contrapărții Centrale, principalul proiect al directorului general. Această etapă de mutări provizorii ar urma să se încheie prin încredințarea unui mandat plin pentru o persoană a cărei căutare a început.

Urmărește-ne și pe Google News

BVB a inițiat procesul de recrutare pentru poziția respectivă pentru care a desemnat firma de „executive search”, Amrop România. Aceasta urmează să selecteze persoane cu experiență în conducerea executivă a companiilor, din care Consiliul Bursei să aleagă persoana potrivită. Actualul director general Adrian Tănase dorește să continue și se numără printre persoanele care se află în procesul competitiv de recrutare.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Taco Bell, expansiune în România. Colțul inedit de pe bursă CITEȘTE ȘI Taco Bell, expansiune în România. Colțul inedit de pe bursă

Demersurile de selecție ar urma să se prelungească dincolo de termene în care directorul general să poată obține în timp util avizul necesar de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acesta este contextul în care cel mai probabil că mandatul directorului Tănase va fi prelungit de board pentru o perioadă de 3-6 luni, potrivit unor informații obținute de Profit.ro, în așa fel încât procesul de recrutare, negocierile cu persoana aleasă și etapa de autorizare să se poată desfășura fără a fi precipitate.

Producția Hidroelectrica s-a diminuat cu o cincime, confirmând tendința din prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Producția Hidroelectrica s-a diminuat cu o cincime, confirmând tendința din prima jumătate a anului

Cu autorizări multiple la ASF, atât ca director al Bursei, cât și ca manager al fondurilor de pensii NN în anii 2008-2018, Tănase ar urma să obțină cu ușurință avizul supraveghetorului pieței la cumpăna dintre ani, pentru a asigura conducerea executivă într-o perioadă în care se va derula procesul de recrutare în care și el este candidat. Pentru ca aceste demersuri de selecție să se desfășoare liniar, probabilitatea este mai mare ca mandatul prelungit al lui Tănase să fie de 6 luni, decât o simplă împingere până în ianuarie a continuității sale.

Amrop România deja derulează procesul de selectare a potențialilor candidați, iar din aceștia boardul se va opri la o listă scurtă de 5 persoane (număr orientativ), din care va fi ales directorul general, de data aceasta pentru 4 ani, în contrast cu prelungirile de mandat succesive din 2022 până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
adrian tanase