Bursele europene au închis în creștere ușoară. Acțiunile Renault și Barclays au crescut după publicarea rezultatelor trimestriale

Bursele europene au închis în creștere ușoară. Acțiunile Renault și Barclays au crescut după publicarea rezultatelor trimestriale
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

Acțiunile europene au închis ușor în creștere,joi, după ce au redus câștigurile inițiale, pe măsură ce investitorii au analizat o nouă serie de rapoarte financiare ale companiilor, transmite CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,06%, majoritatea burselor importante tranzacționându-se pe teritoriul pozitiv, în timp ce sectoarele au avut evoluții mixte.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Tranzacție - Holdingul german Mutares cumpără o nouă fabrică în România CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - Holdingul german Mutares cumpără o nouă fabrică în România
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acțiunile din sectorul de turism și agrement au avansat cu 3,1%, în timp ce sectorul chimic a scăzut cu 0,65%, scrie News.ro.

Acțiunile Renault au urcat cu peste 7% în cursul zilei, după ce producătorul auto francez a raportat o creștere neașteptată a veniturilor din al treilea trimestru, pe fondul unei cereri puternice pentru modelele sale mai scumpe. Acțiunile au închis cu o creștere de 4,7%.

Acțiunile băncile Barclays au crescut cu peste 5%, înainte de a închide cu o creștere de 4,2%, după ce banca britanică a raportat rezultate financiare mai bune decât așteptările pentru al treilea trimestru.

VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești

Între timp, titlurile Hermes au avansat cu 2,3%, înainte de a reduce ușor câștigurile, după ce casa de modă franceză a raportat o creștere a vânzărilor în al treilea trimestru, în condițiile în care cererea pentru gențile Birkin a continuat să contrazică scăderea mai largă a vânzărilor de produse de lux. Acțiunile Hermes au închis cu o creștere de 1%.

Indicele DAX, al bursei din Frankfurt, a crescut cu 0,39%, FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,13%, iat CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,08%. Indicele italian FTSE MIB a stagnat, î n tim pce IBEX 35, al bursei dn Madrid, a coborât cu 0,21%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni