Sarmis Capital cumpără trei companii într-o tranzacție strategică pentru crearea celei mai mari entități de facility management integrat din România

Sarmis Capital cumpără trei companii într-o tranzacție strategică pentru crearea celei mai mari entități de facility management integrat din România
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 18:44

Sarmis Capital anunță o nouă tranzacție strategică ce implică trei companii: AEK Security, AEK Pompieri și Deziclean. Această mișcare vine la un an după parteneriatul cu BMF GRUP, liderul serviciilor integrate de facility management din România.

Prin această tranzacție, Sarmis Capital creează cea mai mare entitate din industria de facility management integrat din România. Noua structură oferă acoperire națională multi tehnică și multiservice, cu aproape 4.000 de angajați specializați. Gestionează peste 15 milioane de metri pătrați de clădiri din diverse segmente și generează o cifră de afaceri anuală totală de peste 80 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Tranzacția urmărește strategia anunțată la momentul parteneriatului dintre SARMIS Capital și BMF GRUP, vizând extinderea portofoliului de servicii și a bazei de clienți, precum și consolidarea parteneriatelor strategice cu jucători locali și regionali.
„Interesul SARMIS Capital de a se asocia cu AEK Grup și Deziclean reprezintă o validare a eforturilor noastre și o oportunitate de dezvoltare. Această asociere va aduce numeroase avantaje pentru clienții noștri și va facilita noi investiții în tehnologie, digitalizare, inovare și sustenabilitate”, a declarat Gabriel Teodorescu, CEO și co-fondator AEK-Deziclean Grup.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
PROFIT NEWS TV Maratonul Fiscalității - Cătălin Lefter, ARB: Băncile s-au transformat într-un fel de procurori fiscali. Raportăm la Fisc ce depășește 25 de tranzacții la trei luni, investigăm rezidența fiscală CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul Fiscalității - Cătălin Lefter, ARB: Băncile s-au transformat într-un fel de procurori fiscali. Raportăm la Fisc ce depășește 25 de tranzacții la trei luni, investigăm rezidența fiscală

„Susținem acest parteneriat și suntem încrezători în potențialul de sinergii dintre companii. Rămânem dedicați strategiei de creștere, concentrându-ne pe noi parteneriate pentru a ne extinde portofoliul și prezența geografică”, spune Cezar Scarlat, Managing Partner și fondator SARMIS Capital.
Gabriel Tomescu, CEO și co-fondator BMF GRUP, a adăugat: „Mă bucură faptul că un alt grup de antreprenori români se alătură acestui proiect ambițios. Este un efort colectiv prin care construim o corporație antreprenorială puternică, durabilă și de succes.”

„Ne ghidăm după viziunea de a deveni un actor regional de referință în industria globală a facility managementului integrat. Suntem încrezători că, alături de partenerii noștri, vom redefini standardele de succes în industrie”, a menționat Constantin Tomescu, co-fondator BMF GRUP

BMF GRUP este specializat în furnizarea serviciilor integrate de facility management. În 2023, companiile din cadrul grupului au generat o cifră de afaceri totală de 60 milioane euro și consolidată de 35,4 milioane de euro. Fondat în 2011, grupul oferă o gamă completă de soluții în administrare, gestionare a instalațiilor, întreținere, curățenie, securitate și multe altele. Cu o echipă de peste 2.250 de specialiști, BMF Grup gestionează peste 12 milioane de metri pătrați de proprietăți diverse.

Grupul AEK-Deziclean, fondat în 2011 în București, a crescut până la aproximativ 1.600 de angajați și o cifră de afaceri în 2023 de 20,4 milioane euro. Grupul oferă servicii variate de facility management, inclusiv curățenie, mentenanță, amenajare spații verzi, securitate și prevenirea incendiilor.

Sarmis Capital este un fond independent de private equity înființat în 2019, axat pe investiții în Europa Centrală și de Est. Este cel mai mare fond de acest tip ridicat în România de către o echipă autohtonă. Sarmis aduce nu doar capital în companiile investite, ci și expertiză strategică, operațională și de consolidare. Portofoliul fondului include, pe lângă BMF GRUP, Corporate Office Solutions și Smart ID Technology.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
sarmis capital
facility management
achizitie
aek security
aek pompieri
deziclean