Concertele de pe arena Anfield a clubului Livepool au stimulat economia locală. Câți bani au adus Bon Jovi, Take That, Elton John, The Eagles

Concertele de pe arena Anfield a clubului Livepool au stimulat economia locală. Câți bani au adus Bon Jovi, Take That, Elton John, The Eagles
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 18:47

Concertele care au avut loc la arena Anfield în ultimii cinci ani - inclusiv cele susținute deTaylor Swift și The Rolling Stones - au contribuit la stimularea economiei locale cu peste 31 de milioane de lire sterline și au oferit mii de locuri de muncă pentru localnici.

Un nou raport, elaborat de Turley Economics, dezvăluie amploarea beneficiului financiar pentru economia locală al faptului că vedete de renume mondial au cântat în fața a sute de mii de oameni pe Anfield, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Mercedes-Benz și-a vândut participația la un joint venture din China pe fondul diminuării cheltuielilor pe articole de lux CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz și-a vândut participația la un joint venture din China pe fondul diminuării cheltuielilor pe articole de lux
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Chiar săptămâna trecută, clubul a anunțat cea mai recentă vedetă mondială care va cânta pe Anfield, favorita fanilor Dua Lipa urmând să urce pe scenă vara viitoare.

Din 2019, un total de șapte artiști au susținut 11 concerte pe Anfield, cu aproape o jumătate de milion de oameni care au vizitat Anfield și 31,3 milioane de lire sterline pompate în economia locală.

Jumătate dintre acești vizitatori au trecut prin turnichetele de pe Anfield doar în această vară, cu trei nopți de mare succes ale lui Taylor Swift ca parte a turneului său mondial Eras și două nopți de Summer Carnival 2024 al lui P!nk.

În anii precedenți, Anfield i-a găzduit pe Bon Jovi, Take That, Elton John și The Eagles, fiecare concert aducând oportunități suplimentare de angajare, pentru fiecare fiind nevoie de un minim de 1 450 de angajați. Optzeci și cinci la sută dintre persoanele angajate pentru concertele de pe Anfield proveneau din orașul Liverpool și mai mult de jumătate (55 la sută) aveau sub 30 de ani.

Din cauza restricțiilor COVID-19, nu au existat concerte pe Anfield nici în 2020, nici în 2021, în timp ce 2023 a fost, de asemenea, exclus ca urmare a extinderii tribunei Anfield Road, care a crescut capacitatea la aproximativ 61 000.

ANCOM a lansat procedura de desemnare a furnizorului de serviciu universal în domeniul serviciilor poștale CITEȘTE ȘI ANCOM a lansat procedura de desemnare a furnizorului de serviciu universal în domeniul serviciilor poștale

Ben Latty, directorul comercial al Liverpool FC, a declarat: „Suntem încântați să ne jucăm rolul în stimularea economiei locale și furnizarea de locuri de muncă locale prin organizarea de concerte la Anfield. Anfield a atras cele mai mari vedete de pe planetă, inclusiv trei concerte ale lui Taylor Swift, și suntem foarte mândri de succesele pe care le-am avut până acum. Am avut un feedback incredibil din partea celor care au participat la concerte, a promotorilor și a locuitorilor din zonă deopotrivă. Suntem încântați să o anunțăm recent pe Dua Lipa și lucrăm din greu pentru a aduce mai multe spectacole de clasă mondială pe Anfield în 2025.”

Consilierul Harry Doyle, membru al Consiliului Municipal Liverpool pentru cultură, a declarat: „Reamenajarea stadionului Anfield a fost un succes uriaș pentru club - și pentru oraș. Faptul că acest loc iconic se dublează acum ca un loc de concerte mondial în fiecare vară a fost un impuls extraordinar pentru economia noastră. Calitatea actelor pe care clubul de fotbal a reușit să le atragă în mod regulat pune Liverpool și sub un reflector fantastic, așa cum am văzut cu toții când Taylor Swift a venit să cânte, și așteptăm cu nerăbdare să auzim mai multe anunțuri majore pentru anul viitor.”

viewscnt
Afla mai multe despre
anfield
livepool